Varför väljer Targaryens Dragonstone efter visionerna av Daenys?

11

Daenys "The Dreamer" Targaryen hade visioner av Doom of Valyria , så Aenar "The Exile" Targaryen flyttade hela sin klan till Dragonstone .

Finns det någon förklaring till varför han valde specifikt Dragonstone när han kunde ha valt någon plats i Valyrian Freehold , som spände över nästan alla Essos?

En förklaring kan vara att Daenys förutsåg Century of Blood , men gjorde hon?

    
uppsättning João Victor Oliveira 05.07.2016 20:18

3 svar

8

Detta kan inte besvaras från någon kanonkälla, så följande skulle informeras om spekulation och logisk inferens.

Osäkerhet om Dragon Dreams

Daenys såg dömd av Valyria i sina drömmar. Eftersom vi vet att draken drömmar bara är tecken som involverar drakar, vars sanning kan variera ganska motsatsen till drömmarens tolkning, kunde Daenys inte vara säker på om drömmen handlade om bara fastlandet Valyria eller hennes fullständiga imperium. Från Dunk & Ägg: Hedge Knight , vi ser ett exempel på Dragon Dream, sett av Prince Daeron Targaryen a>:

“I dreamed of you,” said the prince.

“You said that at the inn.”

“Did I? Well, it’s so. My dreams are not like yours, Ser Duncan. Mine are true. They frighten me. You frighten me. I dreamed of you and a dead dragon, you see. A great beast, huge, with wings so large they could cover this meadow. It had fallen on top of you, but you were alive and the dragon was dead.”

Ett annat exempel på Dragon Dream, drömt av Daemon II Blackfyre , från Dunk & Ägg: Mystery Knight :

"A dragon will hatch? A living dragon? What, here?"

"I dreamed it. This pale white castle, you, a dragon bursting from an egg, I dreamed it all, just as I once dreamed of my brothers lying dead. They were twelve and I was only seven, so they laughed at me, and died. I am two-and-twenty now, and I trust my dreams."

Som du ser dessa, anger drömmar inte exakt framtid. De symboliserar bara det. I första drömmen kunde drömmaren inte avgöra vilken drake som skulle dödas av Ser Duncan. I andra drömmen misstänks drömmaren att exponera Prince Aegon s sanna identitet för att vara en indikation på en verklig drakkläckning.

Såsom du kan se kan drömmar tolkas felaktigt, varför andra Dragon Lords inte trodde Daenys drömmar.

Doom of Valyria

Vi vet att i Doom brände Valyria från både jord och luft. I ADWD kapitel 38 påminner Tyrion om att det var skrivet att på Dooms dag hade varje kulle i 500 miles splittrats för att fylla luften med aska och röka och elda, blåsa så varmt och hungrig att även drakar på himlen var uppslukad och konsumeras.

Stora hyror hade öppnat på jorden, svälja palats, tempel, hela städer. Sjöar kokta eller vända sig till syra, bergsprickor, brända fontäner spolde smält sten en tusen meter i luften, röda moln regnade ner dragonglass och demonernas svarta blod och i norr splittrade jorden och kollapsade och föll in på sig själv och en arg hav kom rusar in

Så det är möjligt att Daenys kan ha sett eld som fyller Valyria eller eldar uppslukande drakar. Tyvärr vet vi inte exakt dröm Daenys såg. Men eftersom hon gjorde att hennes far lämnade Valyria och Aenar valde Island of Dragonstone, verkar valet vara att föredra att behålla en vattenkälla mellan Valyria och sig själva.

Varför Dragonstone?

Valyrians hade erövrat Dragonstone 200 år före Doom. Det var vid den tiden den västra mest utsträckningen av Valyrian Freehold. Så de sannolika orsakerna till Aenars val verkar följa:

 • Dragonstone var den västerländska mest utkanten av Valyria. Detta var så långt Aenar kunde springa utan att helt lämna sig från Freehold.
 • Daenys kunde inte vara säker på om den verkliga omfattningen av hennes dröm. Betytt det hela riket eller menade det bara Valyria själv?
 • Dragonstone var en ö och separerades från resten av Freehold by Sea. Om Daenys hade sett en stor eld i hennes syn skulle det vara meningsfullt att lägga en vattenkälla mellan dem och den stora elden. De kunde inte flyga till frittstående östligaste utposter eftersom de alla var anslutna till Valyria by Land. Kom ihåg att Valyria blev en ö bara efter domen. Innan Doom var det en halvö.
 • Men dömande av dessa skäl uppstår ett annat kandidatland. Ön Lorath. Lorath är norra utpost för det tidigare Freehold och det är också en ö. Varför valde Aenar Dragonstone istället för Lorath är något som inte kan besvaras svaras faktiskt av Travis Kindred nedan.

  EDIT: Vårt uppskattade medlem Travis Kindred har gett ett utmärkt argument om Dragonstones goda miljöförhållanden för Dragon Breeding. Inte stjäl hans poäng, bara använda den för att svara Varför valde Aenar inte Lorath istället för Dragonstone? . Svaret skulle vara att Aenar var mer benägen att välja Dragonstone på grund av den gynnsamma miljön. Bara sammanfatta det för någon som kanske inte når denna slutsats från Travis svar.

  Visste hon Essosi-krig mellan Valyrian-kolonierna?

  Vi kan inte säga om hon såg det. Men även om hon såg det, hade Targaryens ingen anledning att oroa sig för att de hade en drake medan kolonierna hade ingen. Också eftersom Targaryens, Velaryons och Celtigars var av det rena blodet i Valyria, skulle de vara mest välkomna av staden Volantis, som var närmast Valyria än alla andra kolonier. Så det verkar inte vara ett skäl bakom den självpålagda exilen till drakesten.

      
  svaret ges 05.07.2016 21:51
  8

  Introduktion

  Valyrian makt har alltid varit rotad i Dragonfire och Dragonfire har alltid varit rotad i landets makt, speciellt vulkanisk terräng. Bevis på detta kvarstår i planetos historia.

  Fjorton flammar

  Dragons hittades först av Valyrians i Fjärde Flames , den ring av vulkaner som blev deras huvudstad. En enkel shepherding stam blev den största makt i världen på grund av vulkanisk kraft och drakar som ett resultat. Det bör noteras att Dragonlords of Valyria breddade större drakar än de som kom efter.

  Betydelsen av drakar

  Utan drakarna hade Aegons erövring misslyckats i en enda strid. Aegons hela styrka var 1600 män vid landningen, och många skulle ha blivit tvungna att hålla sig bakom och vakta den nya hållaren. Det skulle lämna högst 1400 män mot Duskendale / Maidenpool värd tre tusen. Självklart var draken en tillgång. Vad jag menar att förmedla är att föreningen av de sju kungarna var fullständigt och helt hopplös utan drakarna. Targaryens skulle veta att varje centrum av Dragonlord-makt skulle behöva vara ett centrum för Dragon Power.

  Lämna Dragonstone

  Det är viktigt att notera att den långsamma nedgången i Targaryen-drakarna hände när draken lämnade Dragonstone och började bo i King's Landing. Det kan vara att Dragonpit var att skylla på de allt mindre drakarna, men det var förhindrad att använda decennier innan den sista drake . Det kan vara att Aegon I och sedan Aegon III efter honom gradvis skulle förlora några av de lore som hjälpte till att hålla sina drakar starka. Jag skulle säga att det de glömde var det drakoniska behovet av närhet till vulkanaktivitet.

  Slutsats

  De tidigare svaren saknar den viktigaste punkten. Dragonstone är vulkanisk. Det var viktigt att avstå från Doom och från alla upprorskonflikter, men inte lika viktiga som deras drakar. Det finns en vag länk mellan element och magi som inte har varit och kan inte definieras väl med nuvarande kanon. Det vi vet är att Targaryen-draken sjönk i styrka efter att ha lämnat Dragonstone. Daenerys drakar är ingenstans nära Balerionens storlek eller draken i Gamla Valyria, och Drogon flög till en mikro-vulkan när han befriades.

  Dragon + Volcano = Big.

  Person + Big Dragon = Empire.

  Targaryen + Dragonstone = Westeros.

      
  svaret ges 06.07.2016 00:36
  0

  Jag tror det berodde på att Westeros, och så Dragonstone, mestadels är orörd av Valyria. Så de skulle inte bli så skadade av Doom of Valyria.

  Essos ligger precis intill Valyria, så det var en lätt gissning än Dooms verkningar skulle rippla genom landet, vilket orsakade Blood Century.

      
  svaret ges 05.07.2016 21:46