Vad håller en replikant från att inse att den har övermänskliga förmågor?

7

Replikationer, särskilt kampmodeller som Roy Batty, annonseras som ha förmågor som långt överträffar vanliga människor. På toppen av ökad styrka och reflexer känner sig några replikanter inte heller med smärta eller har möjlighet att "stänga av" sin smärta. För en observatör är det uppenbarligen uppenbart att killen håller handen i kokande vatten utan att flinka eller överleva extremt kallt utan ensidigt obehag är en replikant, men replikanten skulle förväntas använda dessa färdigheter utan att inse att de inte är mänskliga.

Min fråga är, hur förväntar sig replikerande designers att en replikant för internalisering är mänsklig och har uppenbarligen övermänskliga förmågor?

    
uppsättning GGMG 24.08.2016 05:59

2 svar

7

De vet helt vad de är

Från samtalet mellan Tyrell och Decker om Rachael:

TYRELL
-Well, we began to notice in them a strange obsession. [...] After all, they are emotionally inexperienced with only a few years in which to store up the experiences which you and I take for granted. If we gift them with a past... we create a cushion or pillow for their emotions.. and we can control them better.
DECKARD
- They want memories? (source)

Eftersom Rachael är en experimentell modell kan du anta att de äldre modellerna inte har några andra minnen än de de skapade från det att de startade. Ergo de behöver inte verkligen lura sig själva för att de är mänskliga eller förväntar sig att bli behandlade som om man behandlas som en maskin är allt de vet.

Också om du följer sådana exempel som ges av filmer som "Soldier" (som vissa folk tror att händer i samma värld som "Blade Runner" på grund av Tannhauser gate-kommentaren). Soldater som Batty är mellan uppdrag bara begränsade till kaserner som har absolut minimal kontakt med människor.

Nu är alla ovanstående sanna för kamp / arbets / nöjesmodeller (Roy / Leon / Priss) som inte verkligen behöver skapa komplicerade relationer med människor.

När det gäller mer komplicerade modeller som Rachael (och Deckard - om du tror att han var en replikant) som verkligen tror att de är mänskliga är svaret enkelt: de skulle inte försöka hålla handen i kokande vatten i det första placera och om de verkligen skulle brinna (och inte märka förväntat blåsor) skulle de förmodligen borsta bort det som tur, naturlig seghet ... och innan de börjar bli riktigt misstänksam, skulle den förprogrammerade livslängden sparka i att lösa problemet.

    
svaret ges 24.08.2016 06:28
3

Såvitt jag minns, känner replikanterna i filmen helt väl att de är övermänskliga.

Det enda undantaget är Rachael, som tror att hon är mänsklig på grund av hennes implanterade minnen.

    
svaret ges 24.08.2016 06:26