hard ledning en väggenhet a / c

0

Ledningarna som kommer från min vägg A / C-enhet är inte färgkodade. Enheten var hårdkopplad och ersattes. Ledningarna som kommer från AC-enheten i strömförbindelseboxen är inte färgade. båda är strängade koppar rakt ut ur plastmanteln. anslutningstråden IN Kraftboxen är både SVART .... bara verkar konstig för mig. Några förslag?

    
uppsättning D.Feather 29.08.2017 01:20

1 svar

2

Inget konstigt om det. Att vara hardwired, är troligtvis en 204V luftkonditionering.

Trådfärger är att skilja ledningar.

Ibland är två trådar bara exempel på samma sak. Om du byter trådarna fungerar allt.

  • de två "Messengers" i 3-vägs växelkretsar
  • 2/3 faser i NYC eller Euro-typ nätström, t.ex. 208V eller 388V till en A / C-enhet
  • De två "heta" polerna i 240V-ledningar av split-fas nordamerikansk kraft

Ledningarna är utbytbara och det är värdelöst att skilja dem från varandra . Men mycket användbar för att skilja dem från andra ledningar med andra uppgifter. Därför, ingen anledning att slösa en färg.

Men 120V ledningsleddar är ibland ribbade

Som sagt, billigare linjekabel, t.ex. som används på 120V lampor, har ofta ingen inre färgad isolering, bara en yttre mantel som kan delas upp. De skiljer sidor med en sida av sladden som är ribbad. Den ribbade sidan är neutral. Men i ovanstående fall gör det ingen skillnad.

Varför förväntar du dig att de är röda svarta?

På grund av lagerfärger som finns i flera ledarkabel. De gör varje en annan färg eftersom de inte har någon aning om vad din användning kommer att bli.

  • / 2: Blå Svart Vit
  • / 3: Blå Svart Vit Röd
  • / 4: Blå Svart Vit Röd Blå

Det är vettigt. Varför lagra flera färgkombinationer av / 3, när vi bara kan banda ledningarna för att markera dem olika färger?

Till exempel är vita / gråa = neutrala (såväl som gröna / nakna = markerade) de enda obligatoriska färgerna. Annat än det går allting. I huset ledningar fungerar konventionen Black = alltid-het och röd = switched-hot ganska bra för enkla lådor. Men i en komplex låda kan det bli mycket snabbt, och det är när du vill göra saker som tejp, budbärarna gula, tejpa den andra heta och neutrala bruna / gråa mm.

    
svaret ges 29.08.2017 03:45