Can Jag använder en twisted pair-kabel för ADSL och telefon?

1

Jag vill ansluta mitt hemtelefonnät till min ISP-box och min ISP-box direkt till France Telecom-linjen med twisted pair-kabel.

Rum 1 var ursprungligen ansluten direkt till FT-linjen, så jag kopplade den i FT-boxen, kopplade de två ledningarna som kom från rummet och de två ledningarna från FT-linjen till den tvinnade parkabeln. I andra änden anslutde jag två telefonuttag, där jag anslutde ISP-rutan.

Nu ser det så här ut:

Problemet är att eftersom jag gjorde det mina bullermarginaler sjönk från 7,2dB till 5dB, CRC-fel började visas och nedladdningsbandbredden sjönk från 7,8 Mbps till 5,8 Mbps. Om jag kopplar ur telefonen från ISP-rutan är den återigen normal. Genom att använda ett telefonfilter på telefonuttaget som är anslutet till ISP-rutan, förbättras bandbredden upp till 6,8 Mbps.

Jag tror att det finns några störningar mellan telefonen och ADSL-linjen. Hur löser jag det?

Jag använder cat6a FTP-kabel, behöver jag ansluta skärmen till marken?

Ska de två ledningarna från telefonlinjen anslutas på samma par eller separata par? Är det en norm för att ansluta dem? (som ADSL på blå / vitblå ledningar och telefon på grön / vitgrön trådar till exempel)

Skulle jag behöva ha två separata kablar för ADSL och telefon?

    
uppsättning piernov 15.06.2015 14:42

1 svar

1

Efter några test hittade jag äntligen svaret själv.

Jag anslutde kabelens skärmning till marken och jag anslutade ledningarna så här:

391.133

(färgerna är för franska telefonkablar, de är olika i andra länder)

Jag lödde dem direkt. Kanske är det bättre att använda en RJ45-kontakt.

Nu är mitt modem synkroniserat med 8,5 Mb / s. Fortfarande några CRC-fel, men det är inte ett stort problem eftersom jag kan få något som 7,1Mb / s när du hämtar.

    
svaret ges 17.06.2015 21:36