Finns det problem med en liten alkymist som känner till en liten tumör?

4

Så jag börjar en ny karaktär, och jag planerar en Svirfneblin med permanent minskad person (gör mig liten storlek).

Nu är min fråga om tumör familar upptäckten, vilket ger mig en liten / minskande tumör som kan ta loss och ta en form av ett djur. Nu tänker jag på scorpion som är liten så att direkt formulering borde vara ok.

Men är det några problem med att ta en familar som är lika stor som du är? Tematiskt låter det fel eftersom "tumören" skulle vara så stor som jag är.

    
uppsättning Richard Fitzinwell 25.05.2017 15:42

1 svar

6

Den bekanta är en tumör medan du är inne i din kropp, inte en varelse. Så, till skillnad från utrustning, som bärs eller hanteras, är varelsen en del av din karaktär lika mycket som dina armar och ben. Det betyder att om alkemisten minskas i storlek, är tumörens storlek korrekt inställd.

Det kan avlägsna sig själv från din kropp och bli en levande varelse under din kontroll. Så, från reglerna som skrivet kan du ha en liten tumör som är bekant medan du själv är en liten varelse.

Som GM skulle jag ge spelaren två alternativ:

  • För det första, eftersom du båda är två olika varelser, måste du också permanent minska din tumör, eller välja en mindre bekant istället. Annars kan resultatet eventuellt orsaka någon form av fysiska påföljder, och definitivt orsaka sociala straff.

  • För det andra är den välbekanta och alkemisten en varelse medan tumören är knuten, så det som påverkar alkemisten skulle påverka det bekanta. Men när den välbekanta avlägsen från honom är det nu en separat varelse, och ingen av de stava som påverkar alkemisten skulle påverka den bekanta.

(PS: Leta inte efter bilder av stora tumörer på google. )

    
svaret ges 25.05.2017 16:02