Vad är mina alternativ för transport runt Stora viken (USA)?

15

Jag skulle vilja göra en resa till Great Plains - specifikt Montana och Dakotas - för att jag aldrig har varit i den delen av landet, men jag vet ingenting om logistik att komma runt när jag är där. Att hyra en bil verkar som det alternativ som skulle ge mig mest flexibilitet, men det skulle vara dyrt och det finns också en hel del miles som de här staterna täcker. Jag har inte några specifika planer än, men det skulle troligen vara en till två veckors resa på sommaren (ingen snö!). Jag bryr mig inte länge med bil / tåg / buss, men jag vill inte spendera hela tiden i en bil och jag vill inte tillbringa en förmögenhet.

Vad är mina möjligheter att resa inom och mellan dessa stater? Lejer en bil det bästa sättet att göra det, eller finns det offentliga eller privata transportalternativ som jag bör överväga?

Obs! Jag skulle flyga där ute från östkusten och min fråga handlar inte om hur man kommer dit, bara hur man går runt när jag redan är i regionen.

    
uppsättning Laura 02.11.2011 18:35

4 svar

12

Jag tror att du är begränsad att hyra en bil eller reser på Greyhound. Amtrak har en rutt som passerar de övre delarna av Montana och North Dakota men jag skulle inte kalla det väldigt användbart. Om du hyr en bil kan du spara pengar genom att hyra och returnera bilen till samma plats. Att återvända en bil till en annan plats är oftast dyrare.

Greyhound har en Discovery Pass som kan användas på vissa andra transportörer och i Kanada, om jag förstår korrekt. Ett 7-dagars Discovery-pass är $ 246. Ett 14-dagarspass är $ 356.

Som ett test kontrollerade jag Billings, MT till Fargo, ND. Greyhound sa att det skulle ta 17 h 30 m på en måndag i juni med en överföring (från 12:15 till 18:45). Google maps rapporterade en restid på 9 h 12 m med bil. Vid 608 miles och gas på $ 4 / gallon (troligen mer på sommaren) skulle gas kosta runt $ 122. Billigste Greyhound biljett är $ 96.

    
svaret ges 03.11.2011 10:13
7

Du kan försöka lycka till och leta efter en tur dela åtminstone för vissa delar av resan eller se om någon vill chippa in för gas. Jag hittade vanligtvis några meddelanden i de lokala vandrarhemen där backpackers frågar eller erbjuder en hiss via natursköna vägen utan att ha bråttom, så det kan också fungera för dig om du bestämmer dig för att hyra en bil och utforska alla turistmål längs vägen.

Ett annat tips är att be om en omlokalisering på hyreställen - det innebär att du kör en hyrbil från dess borttagningsplats till nästa hämtningsplats. Detta är vanligtvis mycket billigare eftersom de annars skulle ha hyttbil eller betala en förare, men du måste träffa ett schema och inte ha för mycket tid för sightseeing, såvida du inte reser ensam och kan dela körningen med en annan person.

Försök också Craigslist, ibland erbjuder småföretag billiga och något vanliga liftar mellan 2 populära destinationer i den lokala rideshare-sektionen. En kille i en 12-sits van tog mig från Las Vegas till Los Angeles, dörr till dörr för 25 dollar. Var inte bara billigare än Greyhound, men också snabbare.

    
svaret ges 04.11.2011 04:42
7

Megabus är händerna ner det billigaste köpet för värdet, givet att du är på östra sidan av slätten. Planera framåt, och allt är billigt. Jag gick från Indianapolis till Denver för cirka $ 70 2007 eftersom jag köpte 4 veckor framåt.

Alltid köpa fyra veckor framåt, minimum.

    
svaret ges 05.11.2011 04:48
7

Som en inbyggd Montanan och en resenär rekommenderar jag starkt att hyra en bil när han reser i Montana. Busservice är dyr och oregelbunden. Dessutom har många önskvärda resmål helt enkelt inte buss. Greyhound nyligen avbruten (se artikel länkad nedan) många av deras in-state rutter. Megabus och andra billiga bussföretag fungerar inte i staten. Amtrak s Empire Builder går fortfarande igenom i norra delen av staten men de flesta stopp är i mycket små, avlägsna städer utan busservice. om du bestämmer dig för att avlätta det kan du inte ha möjlighet att hyra ett fordon. Dessutom fryser spåren ofta i flera veckor i taget. Om du reser på vintern förväntar du förseningar. Jag har försökt flera gånger att åka på Empire Builder på vintern utan framgång på grund av frusna spår. Amtrak återbetalar dina biljetter vid frysning.

På en personlig anteckning ligger mycket av Montana's allure i sina vida utrymmen och är bäst erfarna i en avslappnad takt. Att försöka göra det med buss ger dig inte tid eller frihet att verkligen uppskatta vad den har att erbjuda. Jag uppmuntrar dig att stanna och stanna kvar i de små städerna, låt lokalbefolkningen rikta dig till erfarenheter som du inte hittar i guideböcker eller webbplatser. Hyr en bil och utforska!

Okej, om du måste resa med buss, erbjuder Rimrock Stages de mest omfattande rutterna. Här är deras webbplats:

länk

Du kan hitta dessa webbplatser användbara:

svaret ges 02.02.2013 23:29