Varför sänker piloter bakåtstödet under 40 km / h?

4

I en Microsoft Flight Simulator 2004 Boeing 747 landningstutorial sades det att klippa omkastningen efter att ha bromsat till 40 km / h.

Vad händer om det ignorerades hela vägen till ett fullständigt stopp? Skulle planet börja röra sig bakåt?

    
uppsättning Jonathan Irons 28.01.2018 19:47

2 svar

25

Frågan talar om en mycket gammal 747 landningstutorial. Och som sådan tar jag det för att det skulle vara ett 747-100 / 200-flygplan, och det är referenspunkten jag svarar på.

Först och främst om kommentarerna nedan är frågan om att du måste oroa dig för oönskade föremål på en landningsbanan på en internationell flygplats, det finns ingen sådan som en helt ren landningsbanan, även efter att sopmaskinerna precis har klarat röjningen. Det finns alltid lite gris - det är en fråga om grad - och när du intar det kommer det inte att orsaka omedelbara problem, kommer det över tid att skrapa fläskklingorna och därmed motorns prestanda. Det här gäller kanske inte för högre, kroppsbyggda motorer istället för motorer monterade under vingen, åtminstone oroade vi oss inte om det när jag flyttade 727s. Om vår taxihastighet med motorerna i tomgång var lite snabb, skulle vi ibland kunna använda omkastningarna i mitten, S-kanalmotorn i svansen för taxi.

Nästa, varför ta någon risk om det finns liten fördel att vinna. Den största effekten av omvänd kraft är omedelbart efter touchdown när flyghastigheten är störst. När hastigheten saktar, minskar reverseringseffekten snabbt.

(...) cut the reverse thrust after decelerating to 40 km/h.

40 km / h är bara 22 knop. Det är en taxi hastighet. Jag tillbringade 10 år på 747-100 / 200-flygplan i två olika transportörer, och vi använde aldrig motsatt omväxling någonstans nära taxihastighet.

De bakre spakarna 747-100 / 200 finns på framkanten av spaken. Du kan inte lyfta dem om inte tryckspaken står i viloläge och luftmätarsensorerna visar dig på marken. När du höjer dem, kommer de först till en nära vertikal position som sätter in reverser men lämnar motoreffekten i tomgång. Om du drar de bakre spakarna bakåt för att få större än tomgång bakåt, gör du det mot en fjäderbelastad kraft, så att motorn kommer att gå tillbaka till tomgång om du slappnar av trycket.

What happens if that was ignored all the way to a complete stop? Would the plane start moving backwards?

Att stanna i omvänd ned till 0 km / h är helt enkelt inte gjort. Men låt oss säga att du gjorde det. Om du hade inverterade växlar men var i tomgång, tvivlar jag på att flygplanet skulle röra sig bakåt. Omkastningen är inte lika effektiv som framåtriktningen. Beroende på motorerna och hur tung du är kan 747-100 / 200-talet börja framåt vid tomgång framåt, men det vanliga förfarandet är att komma till "avbrott" för att få flyget att röra sig och sedan gå tillbaka till tomgång.

Om du kom till 0 km / h motsatt med betydande motoreffekt, så, ja, du skulle börja röra sig bakåt. Men, självklart, chefen skulle höra om det, och förmodligen skjuta dig.

Jag känner till en instans där en 747 säkerhetskopierades med hjälp av omvänd drivkraft för att rensa en landningsbanan i en extrem situation i ett tredje världsland, så det kan göras.

    
svaret ges 28.01.2018 22:31
5

Den stora oroen är att tryckbackarna spränger fläkt eller avluft utåt och framåt av motorens nacelle. Om det finns löst skräp på marken eller på obelagda flygfält sparkas det här skräpet i luften runt motorerna. Vid högre hastigheter kommer motorns intag att förbli rena, men vid lägre hastigheter finns det risk för att soporna tas in i motorerna och orsakar skador. Detta görs också när man landar turboprop med strömspakarna i omvänd för att förhindra att skräp sprängs upp i propellerskivorna.

    
svaret ges 28.01.2018 20:03