Jag saknar något med öl Kan kyckling?

14

Jag har provat öl kan kyckling några gånger, grill och i ugnen, men det verkar inte alltför speciellt för mig. Jag är inte säker på om jag också skulle täcka kycklingen med någon slags sås, men kycklingen verkar aldrig absorbera mycket smak, så jag undrar om jag använder fel öl, eller om jag gör något fel. Medan människor tycks rave om juiciness, verkar det inte vara mer saftigt än rotisserie eller bara bakar i över med någon form av marinaden.

    
uppsättning Wil 10.08.2010 13:57

5 svar

15

Öl kan kyckling har några knep att få det att bli fantastiskt i motsats till bara genomsnittet. Jag tar alltid min tinade kyckling och gnuggar den överallt inuti och ut med vegetabilisk olja och renad vitlök (ungefär en stor kryddnejlika). Sedan lägger jag på huden med kryddor som salt, peppar, kryddat salt eller kyckling / fjäderfä krydda som salvia eller en italiensk blandning; du kan använda allt du vill ha. Cajun krydda och citron är också ganska bra. Ölen måste ha lite smak för det, använd inte en lätt öl. Apple ciders (stark båge, perry s pear cider, black thorne) eller en vit vin / matlagning körsbär kommer också att göra knep. Jag använder en halv pop / ölburk och sedan fyller kycklingen och bottenbrickan med lök, röd paprika, vitlök och selleri. Nyckeln till krispig hud och fuktig kyckling är låg värme på grillen, vrid den ena sidan på medium värme och sätt kycklingen på utsidan med locket stängt i 20 minuter per kilo kyckling. Övning gör perfekt .... kyckling.

    
svaret ges 11.08.2010 03:24
12

I min erfarenhet kan öl med kyckling vanligtvis låta dig laga kycklingen tills huden är mycket krispigare än vad du normalt skulle kunna utan att torka hela kycklingen. Ölen är i hålrummet och håller kycklingen fuktig. Jag kan se hur ett rotisserie skulle efterlikna många av dessa egenskaper, och till och med en bra gjort rostteknik kan göra bra saker för kycklinghud. Om du inte suger kycklingens kött i öl, lägger till träflis till din värmekälla och lägger på en härlig kryddglass får du inte samma smaker.

Steven Raichlen har skrivit en hel bok till stor del avsedd för ölburk, och du kan hitta en Förhandsgranskning av Google Böcker . Här är ett utdrag ur introduktionen.

So what is it that makes beer can chicken so irresistable?...The rising vapors impart a delicate beer flavor, simultaneously keeping the bird juicy and tender. And because the steaming takes place inside the chicken, the meat stays moist but doesn't become soggy. Then, there's the benefit of cooking the chicken upright. The vertical position allows fat to drain off and the skin to cook evenly, even on the back. The result is a bird that's crackling crisp on the outside, moist and tender on the inside. (page 2)

    
svaret ges 10.08.2010 14:45
5

Tanken är att ångan från ölen kommer att hålla kycklingen fuktig medan burken håller den uppe. Det finns inte mycket smaköverföring från öl, eftersom den inte är i direkt kontakt med köttet.

Om du vill smaka kycklingen är en torr gnidning troligtvis din bästa satsning. Du kan också använda injicerbara marinader, som ofta används när du steker hela fåglar eller rostar större fåglar för att hålla dem fuktiga. I grund och botten får du en jätte spruta och injektionsnål och injicerar några smakämnen direkt i köttet.

    
svaret ges 10.08.2010 14:39
5

Ett par personer har gjort sida vid sida jämförelser av olika sätt att öl kan kyckling och kom till slutsatsen att du är bättre att bara spackcocking kyckling och rostning / grillning / rökning på det sättet och applicera kryddorna direkt.

länk

    
svaret ges 23.08.2010 01:28
1

Användar du bara öl, eller använder du andra smaker och kryddor?

Jag öppnar en burk öl och häll den i en såspanna och blanda i ett par matskedar smör och min kryddor. Sedan använder jag en tratt för att hälla ungefär hälften tillbaka i burken, och spara den andra hälften för att basta.

När jag håller kycklingen på burken, använder jag en tandpetare för att lätta försegla halshålan och fälla ångan lite bättre.

I flera gånger under matlagningen använder jag den sparade vätskan för att basta kycklingen.

När det är klart tar jag dropparna och återstoden i burken och tjocknar den i en såspanna. Sedan häller jag antingen över kycklingen när den är skuren eller serveras som en sås.

    
svaret ges 11.08.2010 05:07