Do Skydd från (Energi) stavar skydda från insidan eller bara utsidan?

4

Jag kom in i ett problem i ett spel idag när det kom till skydd från (energi). Det fanns en karaktär som hade en bomb inuti dem och festen men det skulle fungera om de kastade skydd mot (eld) på dem för att absorbera explosionsskadorna. Jag styrde nej och sa att skydd från (energi) bara fungerar för yttre skador.

Men vår trollkarl har en stavning som heter Brinnande blod som behandlar inre brand / syra skada. Om skydd från (energi) stavar bara skyddar mot yttre källor, skulle Burning Blood vara immun.

Jag vet att det delar upp hår, men tyvärr är det dags för en kampanj där något så tekniskt som det här måste ställas. Skydda skydd mot (energi) stavar mot inre eller yttre källor?

    
uppsättning user7400 05.02.2013 04:54

3 svar

17

Det finns ingen skillnad mellan skador tagen internt eller externt. Med undantag av regler för förmågor som Swallow Whole, gör ingen skillnad mellan skador från interna och externa källor. Skademodellen är helt enkelt inte komplex nog för att hantera denna nivå av granularitet.

Reglerna för Skydd mot (Energi) är ganska tydliga i denna fråga:

Protection from energy grants temporary immunity to the type of energy you specify when you cast it (acid, cold, electricity, fire, or sonic). When the spell absorbs 12 points per caster level of energy damage (to a maximum of 120 points at 10th level), it is discharged.

Om bomben brandar skador, och karaktären tar eldskador, ignorerar de skadorna tills den går igenom stavningen, oavsett om det är internt eller externt.

Du kan dock bestämma att bomben inte bara är avfyra, det kan också skapa en hjärnskakande sprängning också. De flesta konventionella bomber gör. I så fall skulle karaktären vara immun mot brandskador, men inte andra skador.

    
svaret ges 05.02.2013 05:10
15

Reglerna skiljer inte mellan intern och extern skada. Du är fri att göra som du vill i ditt eget spel, men dina spelare har det rätt enligt reglerna.

    
svaret ges 05.02.2013 05:07
1

Jag skulle säga att den skyddar mot inre energi och extern energi. Bomben är en annan sak, dock - den primära skada är spräng, inte eld. Jag kan slå ut 25% för brandmotstånd, men det är det.

    
svaret ges 05.02.2013 05:07