Novel med en hyperspace pilot som går till supernova parti, blir kär i gud som blir en planet

14

Jag läste en gång en bra bok som startade med huvudpersonen - som var en (matematiskt specialiserad) hyper-rymdpilot / (och jag vill säga mördare) - som deltog i en supernova-visningsparti. Senare blir han kär i en Gud som blir en planet och manifesterar sig från en pool på planeten.

    
uppsättning user99751 27.04.2018 21:55

1 svar

10

Det här är definitivt en bok på David Zindell , troligtvis Neverness. Den kvinna som blir en gudomlig cybernetisk enhet kallas "Solid State Entity" (omfattar inte bara en planet, men ett helt solsystem) och hon är en av flera sådana AI-gudar i boken och därmed större fiktiv kontinuitet, vilket också är inställningen för sin trilogi, En Requiem For Homo Sapiens ( Den Broken Gud , Den Wild , War In Heaven ).

En av de mest karakteristiska aspekterna av kontinuiteten är förekomsten av en guild av hyperspace piloter som navigerar genom universum genom att upptäcka nya och unika matematiska teorier.

Neverness är en av mina favoritböcker, men jag läste aldrig trilogin, så den enda anledningen till att jag tvekar inte alls om identifieringen är att jag inte kommer ihåg supernovaklippningsfestet. De matematiska piloterna och Solid State Entity finns båda i Neverness , men de kommer sannolikt också att visas i trilogin.

    
svaret ges 28.04.2018 00:14