UK online visumansökan: reser "med" någon som inte har visum "än"

9

Jag fyller i den brittiska online visumansökan på visa4uk.gov.uk. De frågar om jag reser "med" någon. Mina planer har gjorts i samband med någon annan, vi anländer samtidigt och lämnar samtidigt och några av våra biljetter har båda våra namn på dem även om våra rörelser kommer att skilja sig åt någon del av tiden och vi gör separata intervjuer . Jag skulle vilja ge dem alla uppgifter som är möjliga för att inte bli anklagade för innehållsinformation.

Men det finns den här frågan om "har den här personen en giltig visum för Storbritannien?". Svaret är "ännu inte", han kommer inte ha visum förrän hans egen ansökan är klar (precis som jag). Alternativen är dock "ja" och "nej". Så det korrekta svaret är (för närvarande) "nej". Kommer det här att orsaka min egen applikation krångel?

    
uppsättning iftheshoefritz 27.03.2015 12:11

1 svar

16

I allmänhet försöker de ta reda på om ett barn reser med sin förälder eller om en person reser med sin make. De försöker också att fastställa personens förutsättning för att besöka Storbritannien och ibland om en person reser med en grupp kan informationen vara användbar. Slutligen är informationen till hjälp för att förstå sökandens anslutning till Storbritannien (om det finns en) och om deras besök är beroende av att en annan person får visum.

Baserat på vad du skrev, reser du med en vän / följeslagare. Du skulle svara frågan ärligt och kolla rutan "NO" om personen inte har ett giltigt brittiskt visum.

Eventuellt kan du sedan gå till del 9 i formuläret och ange en kort förklaring av hur och när din vän / följeslagare kommer att ansöka om visum. Faktum är att du enkelt kan ordna din text ovanför (dvs. din fråga) och kopiera den till Del 9. Det är OK att vara tydlig om ditt förhållande med din vän / följeslagare eftersom det hjälper till att skapa förutsättningen för båda dina besök.

    
svaret ges 27.03.2015 13:24