Optimising a Mammoth Rider

9

Jag är ny på optimeringsverksamheten. Men jag stöter ofta på en uppfattning att för en tvåhandig vapenfokuserad kämpe är nivå 20 mycket effektivare än två vapenfighter.

På grundval av det vill jag skapa en karaktär som i slutändan skulle bli en Mammoth Rider . Men jag kan inte (med vilken liten erfarenhet jag har) bestämma om min ryttare skulle vara bättre att fokusera på laddning på fiender om och om igen (ger honom och berget en mycket skadlig attack varje gång) eller bara parkera sin mammut i fray och går för full-round attack, med mammutattacker också (fler attacker, men mindre skada).

För den här frågan anta vi att allt annat är föremål för förändring (det vill säga ras, klass som tagits innan vi går vidare till Mammoth Rider, valfri vapen, feat selection, mount selection). Kärnan i klassen skulle i grunden vara användningen av Mammoth Rider PRC, fokusera på monterad kamp och möjliggöra för berget att bidra till att skada så mycket som möjligt utan att påverka den totala skadorna.

    
uppsättning eimyr 01.08.2014 14:51

3 svar

16

Mammoth Riding

Okej, jag har gått över det här en massa, och det finns ett sätt att göra vad du vill. Det är lite kontraintuitivt, men det är vettigt.

Den här klassen verkar utformad för antingen en multiclassdriid eller någon av de klasser som får en "djurkompis" vid en effektiv druidnivå -4. Av de klasserna är de flesta skräp för att göra skador förutom en - Monterad raseri-barbarian.

Men det blir bara en effektiv druidnivå på 6 på nivå 10, vilket är lamt och sent och långsamt, men jag avgick till det efter att ha tittat på hur uthålligt skitliga alla andra alternativ var tills jag hittade den här prestationen, från Pathfinder Player Companion; Boon Companion . På bekostnad av en prestation, åtgärdar den din djurkompensationsprogression och ställer upp en nivå 7-inträde i Mammoth Rider (bokstavligen så tidigt som möjligt).

Senare hittade jag också Mad Dog Barbarian , som blir full djurkompis och BAB, men försenade rasenheter (vilket är dåligt, av skäl som jag kommer att få på en sekund). Det är från exakt samma bok så .. ta bara det om du vill ha fluffen.

Så du tar Mounted Fury Barbarian 6, sedan gå in i Mammoth Rider 1, få en big-ass mammut att stampa människor. Vilket är fantastiskt. Men då går du tillbaka och tar fler barbariska nivåer. Varför, efter så mycket problem? Eftersom Mammoth Rider ger inte mycket efter nivå 1. Det gör bara din mammut lite tuffare och ger dig en d12 HD och +1 BAB per nivå.

Nej, istället vill du ha något som kommer online på Barbarian 10 - Stora Beast Totem . Medan du är i Rage, har du Pounce. Ja, det Pounce. Full-attack-on-a-charge, melee-just-became-able-to-contribute Pounce. Och med Ferocious Mount och Större storslagen Mount , har din mammut nu Pounce också. Självklart är denna uppsättning Rage-krafter ( Lesser Beast Totem, Beast Totem, Greater Beast Totem, Ferocious Mount, Greater Ferocious Mount ) bokstavligen alla raserier mellan 1: a och 10: e nivå och med nivån av mammutriven rider kommer bara online på nivå 11. Med monterad kamp, kraftattack, Ride-By Attack och Spirited Charge, kommer du dock att

paus

ALLT.

Och helvete, du skulle inte spela en Mammoth Rider om du inte vill ha det.

    
svaret ges 01.08.2014 15:34
3

Mammoth Rider är attraktiv, men du kan inte få den på nivå 7; så tidigt som möjligt är på nivå 10 på grund av kompetenspunktskravet som kräver 9 led i Handle Animal och 9 in Ride. Vilket innebär att du måste kvalificera dig måste vara nivå 9 och sedan ta din 10: e nivå i den.

Som sagt Barbarian är inte det värsta sättet att gå oavsett. Men du kan också ta 4 nivåer av Cavalier (med ditt lagarbete som Amplified Rage medan du är halv-ork) och doppa till Furious Guardian så att du får +6 Str / Con utan att gå till 11 på barbariska. Och uppenbarligen få Ferocious Mount.

Du kan få den där boon feat, Beast Rider ("cause half-orc") eller Horse Master, för att kvalificera sig för det med 10.

    
svaret ges 31.05.2016 22:52
-1

Prova Brawler archetype Wild Child rider en MokeleMbembe. Full druid lvl, många attacker, teamwork feats och dim viktiga fria prestationer på vilja. Mokele har trampkapacitet, svanslap Attack, bote och TailWhip som kan stunka upp till 4enemys i taget

    
svaret ges 20.03.2018 18:00