Behöver jag mitt eget bankkonto för att söka ett visum i Förenade kungariket?

4

Jag är en affärsman. Jag driver mitt företag. Jag vill ansöka om ett brittiskt visumvisum för semesterferier. Jag har inget personligt bankkonto, bara företagskonto. Kan jag ansöka nu med kontoutdrag från företagskonto?

    
uppsättning Aslam Haroon 02.08.2017 18:34

1 svar

8

Du behöver ett personligt bankkonto när du ansöker om en brittisk besökarvisum. Det här kontot ska innehålla dina personliga medel, som är skilda från dina företagets medel. Du kan inte lita på ditt företags kontoens kontoutdrag eftersom de inte representerar pengar som är endast för din användning . (Pengarna är bolagets, det är tänkbart att det skulle användas för lön, företagsutgifter, utrustning, etc.).

Vad du borde göra är följande:

 • Öppna ett personligt bankkonto.
 • Börja med att dra en löne / utdelning regelbundet från ditt företag.
 • Sätt in lönen i ditt personliga konto.
 • Behåll dina lönesedelar som en rekord av dina inkomster.
 • Efter en tid kan du ansöka om det brittiska visumet och skicka in dina personliga bankkontoutdrag, tillsammans med dina lönesedelar.

  Även om detta verkar som ett fall av att bara flytta pengar, är det viktigt att skilja mellan dig som person och din arbetsgivare som företag. Även när du äger ditt företag är du anställd av det företaget. Din lönesedel kommer att tjäna för att bevisa proven av dina fonder - var det kom från, hur du har det, skatter har betalats etc., och att det är helt lagligt.

  Mer information finns i följande fråga:

  Att hålla dina affärer och personliga medel separata är också en bra affärspraxis, även om den är otillräcklig för den här webbplatsen.
  svaret ges 02.08.2017 19:24