How hittar jag snabbt den officiella errata för någon bok?

4

När du svarar på frågor finner jag ofta att jag vill dubbelklicka på att mitt svar är i linje med den senaste versionen av reglerna. Även om jag ofta kan känna igen att jag måste kontrollera errata när jag bygger på en bok som jag är mycket bekant med, när ett svar kräver att man ritar från många källor, brukar jag inte ha all den kunskapen jag har vid mina fingertoppar. Vad är det enklaste sättet att veta att en bok har errata och var att hitta den?

    
uppsättning NiteCyper 25.09.2014 09:32

2 svar

1

Detta sida var där alla 3.0 / 3.5 errata och faqs flyttades. Allt du behöver göra är att navigera till DnD-arkivsidan och söka efter 3.5 errata " i sökfältet till höger.

För att klargöra: Om boken är listad har den fel. De flesta filnamnen innehåller också datum.

    
svaret ges 27.09.2014 01:02
1

Det bästa stället att börja leta efter errata är arkiverad errata-sida på Wizards.com . De sorteras efter version (3.5 / 3.0), sedan med bok. Jag vet inte om det är någon officiell errata som inte är listad där. Den fullständiga Champion errata finns listad där, till exempel.

Dessutom har några 3,0 böcker en konverteringsguide för att uppdatera dem till 3.5. Dessa säger inte att de är errata, men de är också de enda icke-homebrew-konverteringarna från 3,0 till 3,5, så för något som Monster Manual II är de i huvudsak 3.5-versionen.

Officiella saker som inte är Errata

Då finns det saker som inte är errata men fortfarande sätts ut av guider, som vanliga frågor ( tillgänglig här ). Jag nämner bara det för att kunna nämna att det är inte errata . Detsamma gäller med spelreglerna som publicerades på deras hemsida.

Dessa saker kan vara användbara och jag har använt dem tidigare när något särskilt konstigt behövde sortera ut, de är inte felaktiga och bryter inte över kärnreglerna / errata. De förklarar ibland saker bättre, och om de ändrar en regel, är det möjligt för DM att använda den andra versionen i sitt spel om de vill.

    
svaret ges 09.10.2014 14:15