Vilken typ av orkanskydd ger bästa möjliga utplacering?

0

Söker lektioner från erfarna orkanöverlevande: Jag skulle vilja installera orkanskydd för fönster / glidande glasdörrar för flera egenskaper. Det primära övervägandet är enkelheten (minimal arbetskraft och ansträngning) för att distribuera och ta bort skydd. Det finns 8 + hem, så om det tog 1 timme att installera skulle det kosta 8 timmar. Helst skulle det ta mindre än 10 minuter att distribuera / ta bort en enhet.

Hälften av fönstren och en glidande glasdörr eller på andra våningen och en annan skjutdörr på bottenvåningen.

Vilka är de bästa kandidaterna för orkanskydd, med tanke på hastigheten? Om du har erfarenhet och några specifika rekommendationer  lärdomar lärde sig detta vara mycket uppskattat. Tack

    
uppsättning gatorback 01.09.2017 03:56

4 svar

4

Utvecklingshastighet i händelse av storm - permanent installerade glid- / hopfällbara metall orkanluckor, händer nedåt. Alltid redo, 30 sekunder eller mindre per öppning för att dra dem och låsa dem på plats. Inte för mycket av ett ögonblick om i ett område där de någonsin behövs. De behöver inte lagras, hittas och installeras när det behövs, eftersom de alltid finns.

    
svaret ges 01.09.2017 04:51
2

Jag samlar dig för att tänka på förmonterade plywood eller OSB-paneler, med lås- eller boltdown-hårdvara som redan är installerad, pre-stenciled med diagram på exakt på huset där de går, vilket snabbt pekar på tiedown-punkter som har varit före -passad på varje fönster. Och det finns en skjul eller ett hörn i garaget där dessa kommer att lagras.

Jag kunde se det. Det är lönsamt. Du kommer att behöva hålla hyresgäster från att fylla en massa skräp framför dem så att du inte behöver spendera 20 minuter att gräva ut. Även om jag antar snabb åtkomst skulle jag räkna lite mer än 10 minuter per hus.

Nu ... någonsin se de vackra dekorativa luckorna på vissa husstilar? De är inte riktiga, de gör ingenting.

src

Men de är en stilistisk efterlikning av riktiga fönsterluckor, vars syfte är vad du vill.

Även om jag tittar närmare på mitt valda foto ser jag en ficka i fönsterrutan och uppenbar kopplingsutrustning på luktaren - det kan verkligen vara en fungerande slutare. Dessa kan stängas om sekunder, och hyresgästen kan göra det, förutsatt att de kan komma åt vilken mekanism som helst som håller dem öppna.

Medan vi är på ämnet märkte jag ett häpnadsväckande antal Houston 2-våningar i TV-format som fortfarande hade makt trots att första våningen var 3 'under vatten. Det är uppenbart att deras strömförsörjning kom in i 2: a våningen, strunkarna sprang längs 2: a våningen, och endast vissa grenar doppade till 1: a våningen och de hade GFCI-skydd, så när de blev våta, var de enskilda grenar bara tripped. De ägare var redo för det!

    
svaret ges 01.09.2017 07:23
1

Att komma över i år betyder inte så mycket flexibilitet eller styrka när det gäller att installera orkanskydd. Skivor av plywood som skruvas eller skruvas på plats fungerar inte längre. Lagring är också en smärta.

Orkanduk är en utveckling som vi har tagit om och nyligen installerat. Förberedelsen innefattar borrning och montering av studs runt området som ska skyddas, och de förblir som mindre ögon. Tyget är skuren för att matcha öppningen och krossarna är bultade i tyget.

Sakerna verkar vara en tyg av typ av glasfibertyg, mycket mer hållbar än, men liknar trampolintyg i gulaktig färg. Det är tungt och inte för tungt att hantera enkelt. Den viks bort i sekunder och monteras på några minuter per öppning.

Om man inte stöter på de permanenta sakerna, verkar det vara ett bra alternativ.

En uppsida till dessa saker är att den passerar lite ljus, vilket gör att panelerna kan förbli på plats utan att inre känns som en grav.

Florida orkanen regler är något svår, inte att andra platser är lax och dessa paneler passerar dessa riktlinjer.

    
svaret ges 01.09.2017 12:38
1

Jag bor cirka 20 miles inåt landet mellan Galveston Island och Houston. Vi får vår andel av stormer.

De äldre och historiska bostäderna (som de som överlevde den stora stormen 1900) på ön är alla utrustade med orkanluckor. De flesta av de mindre bostäderna är också utrustade. Vissa är trä, men de nyare är antingen som en rullande garageldörr eller slattåda. Och du kan få de som är motoriserade för att stänga eller öppna eller handske.

Naturligtvis ökar ditt fastighetsvärde genom att investera i denna typ av skydd.

Det finns också orkanduk som du kan överväga.

Om du använder Google "Hurricane shutters" ser du allt från plåt till plywood till funktionella fönsterluckor till rullande och stationära fönsterluckor. Och jag tror att 3M har en fönsterbehandling som hjälper till att mildra skadan. Jag vet att det finns nya fönster tillgängliga som ska vara upp till orkankoder.

Om du går med plywood, föreslår jag orkanklipp. De passar in i utrymmet kring fönstret ute och håller plywood på plats. Inget ärr fasaden. Det går bara att skjuta på, tryck på det, och det är hdone.

Vi kan inte använda dem på grund av hur den tidigare ägaren "fixade" fönstren genom att installera ytterstormfönster som sticker ut förbi tegelfasaden.

Ett bra ställe att börja titta skulle vara en stormstängerfördelare eller ett hemförbättringsutställningsutställning längs kusten. Du får reda på mer än du kan tänka dig är tillgänglig.

    
svaret ges 05.09.2017 19:27