Hur lång tid kan jag lagra kokta linser?

8

Jag älskar linser blandade med lök, spenat och tonfisk på morgonen, tyvärr har jag verkligen svårt att hitta billiga konserverade linser i mitt område. Så jag undrar om jag lagar en stor mängd torkade röda eller gröna linser hur länge kan jag då lagra dem?

Även tips om hur man bäst kan lagra kokta linser kommer att uppskattas mycket.

    
uppsättning Lars Tackmann 07.02.2011 01:37

2 svar

14

Beroende på temperaturen i ditt kylskåp är kokta linser säkra att äta i 2 till 5 dagar när du använder en sluten behållare fylld med kokvatten. Genom att nedsänka dem kommer dina linser inte att torka ut och de kommer att vara klara att använda när du behöver dem - bara dränera det belopp du behöver.

Om du har tillräckligt med frysutrymme kan du också frysa de kokta linserna. Bara förbereda en massa linser och dela dem i enskilda portioner för att sätta i små fryspåsar. Se till att du trycker ut någon luft innan du sätter på påsen. Freezed linser kommer att vara bra var som helst från 4 till 6 månader.

Men jag rekommenderar starkt att du använder torkade linser, vilket jag är säker på att du kommer att kunna hitta i Köpenhamn. Bara gör en vana att blötlägga mängden linser du behöver för din frukost och du behöver aldrig oroa dig för att lagra rester. Det är också mycket billigare! Men ovanför tenderar torkade linser att smaka mycket bättre än konserverade linser. :)

    
svaret ges 07.02.2011 09:20
0

Det beror på vilken typ av linser du använder. Jag trycker kocka gula delade ärter och håller dem i kylskåpet med kokvattnet i några dagar och det är bra. Det är väldigt praktiskt att få det tillagat och klart så att allt jag behöver göra är att smaka på det jag vill ha och det gör veckan middagar en bris.

    
svaret ges 24.03.2018 12:43