Rökdetektor släcker när du kycklar kycklingbröst

2

Rök kommer ut ur min ugn när jag baka kycklingbröstfiléer. Så snart jag öppnar ugnsdörren kan jag se att någon rök flyr, och 30 sekunder senare går båda brandlarmarna av. Detta har aldrig hänt när man bakar andra livsmedel (pajer, kakor, etc.).

Jag har försökt att räkna ut vad det är som orsakar all rök. Ingredienserna är ...

  • 1kg frysta kycklingbrödfiléer
  • 4 tesked sojasås
  • 8 teskedar extra jungfruolja
  • granulerad vitlök
  • italiensk krydda

Jag baka kycklingen på två bakplåtar fodrade med folie. Jag ställde ugnen på 375 och låt den baka i ca 23 minuter. Jag bryr mig inte om att låta ugnen förvärmas.

Förra veckan kom jag över lite information om att extra jungfruolja röker vid 375, så idag sjönk jag temperaturen till 350 och försökte laga mat i några minuter längre. Brandlarmen gick fortfarande av.

    
uppsättning offbynull 01.11.2013 03:36

3 svar

3

Bara i fallet är det bara något som droppade i ugnen? Om du inte har bakat något annat sedan du började ha problem med kycklingen, förvärmer du bara det och ser om det finns någon rök. (Eller inspektera botten, men du kanske saknar något.) Om det finns någon rökuppvärmning, en tom ugn, måste du rengöra den.

Antag att det inte är det, troligtvis är det fortfarande olivoljan. Beroende på oljan, kommer en del av det faktiskt att röka vid 350F, och dessutom är det möjligt att din ugn är faktiskt varmare än den tror. Om du inte har kontrollerat temperaturen med en termometer är det ganska möjligt att temperaturen är 25-50 grader högre än den hävdar, särskilt om den är gammal. Du kan försöka sänka temperaturen ytterligare.

Men det är inte riktigt bra att laga mat med extra jungfruolja. Det förlorar sin smak när du värmer den till de temperaturerna, även om den inte röker. Du skulle vara bättre med att bara använda en neutral olja (vegetabilisk olja eller vad som helst du föredrar), och om du vill ha olivoljens smak, lägg till lite när du är färdig bakning. Du behöver förmodligen inte mycket olje när du bakar, så du kan minska oljan där och klara dig med olivolja i slutet.

    
svaret ges 01.11.2013 04:16
0

Det är förmodligen vitlök.

Vi bakar vår kyckling på 450F (så att huden blir fin och skarp) ovanpå en bädd av grönsaker. Vi märkte konsekvent:

  • Utan kyckling som skyddar det, brännar juicerna från kycklingen i pannan. Och grönsakerna.
  • Vitlök, lök och andra aromatiska ämnen brinner. Som i kommer de ut brända efter en timme.

Du har lägre värme och kortare tid, men det kan fortfarande vara vitlök. Du kommer att veta - om du hugger upp vitlöket, kommer det att se synligt svartat när det brinner.

Du kan också försöka sätta folie på toppen av kycklingen (speciellt om det är skinnat).

    
svaret ges 01.11.2013 05:36
0

Beroende på vilken typ av alarm du har kan det gå av när ångan detekteras, såväl som att röka.

    
svaret ges 02.10.2014 05:51