Vill den här enheten fungera med en amerikansk / europeisk adapter?

5

Jag är inte säker på om det här är rätt ställe att fråga. Det finns några frågor om adaptrar och kompatibilitet av enheter på travel.SE, men jag är rädd att det här kan vara lite för specifikt.

Jag köpte en batteriladdare i Tyskland, det ser ut så här:

Jag undrar om det går att fungera om den är ansluten till en amerikansk sockel via en adapter. Är det risk för skada på enheten eller batterierna?

    
uppsättning Bobby 12.08.2014 09:52

2 svar

16

Den fjärde raden av text på enheten (räkna de två raderna längst upp till höger) säger:

EINGANG 230V~50Hz 4W

där "Eingang" är tyska för "inmatning", "230V ~ 50Hz" betyder "230V AC vid 50Hz" och 4W är maximal effekt.

Eftersom det amerikanska nätet har en spänning på 120V och en frekvens på 60Hz, behöver du en transformator, men då fungerar enheten.

    
svaret ges 12.08.2014 10:22
1

Enheten kan eller kanske inte fungerar, men det är i alla fall inte en bra idé att försöka använda den.

Som redan nämnts, anger utskrift på enheten att den arbetar med 230 volt vid 50Hz, och det amerikanska nätet tillhandahåller inte det. Även en transformator skulle formellt inte hjälpa till med att USA: s elsystem fungerar på 60Hz, och en transformator ändrar inte det.

Med detta sagt kan enheten fortfarande fungera på ett amerikanskt nät. Men trycket på det säger att det aldrig var tänkt att arbeta där, så det kan uppträda felaktigt och kan vara osäkert att använda. Eftersom en batteriladdare är en enhet som normalt inte observeras under hela driftstiden är det troligt att det inte är klokt att försöka använda det i USA.

Observera också att enheten verkar inte ha FCC-certifiering, vilket, beroende på hur det fungerar, kan vara nödvändigt för USA.

    
svaret ges 12.08.2014 10:41