Can Jag reser med ett pass från ett annat land av nationalitet än den som deklarerats när man köpte flygbiljetterna?

21

Antag att du köper flygbiljetter på nätet till ett annat land där du måste ange ditt passuppgifter.

För att göra sakerna mer komplicerade, med din nuvarande nationalitet behöver du visum till det landet, men efter att du köpt biljetterna och före resan förvärvar du en annan nationalitet, vars pass tillåter viseringsfri resa till landet.

Eftersom jag tror att byta passinformation på icke-återbetalningsbara biljetter är i allmänhet en kostsam operation, kan du bara bära både pass med dig när du reser och komma undan med det, eller kommer flygbolaget att hävda att eftersom det angivna passet krävs en visum för att besöka landet, kan du inte gå ombord på planet utan att visa visumet?

Gränskontrollen i det aktuella landet kommer inte att bry sig om flygbiljetterna, så länge du visar dem ditt nya pass, kommer de bra med det, men jag tror att flygbolaget kan ge mer obehag. Några idéer eller erfarenheter?

    
uppsättning downhand 27.07.2015 12:17

6 svar

18

I min erfarenhet som innehavare av flera pass, bryr sig flygbolag inte vilka passuppgifter du anger när du bokar . (Det främsta undantaget är USA, vilket är picky och vill veta allt i förväg.) Så länge ditt namn inte ändras, och de kan verifiera vid incheckningen att du har visum eller inte behöver en, de är bra.

Utan intresse, var fick du "ändra passinformationen på icke återbetalningsbara biljetter, är i allmänhet en mycket kostsam operation" från? Att byta namn på biljetten är verkligen dyrt, men jag har aldrig hört talas om ett flygbolagsladdning för ändringar av passuppgifter.

    
svaret ges 27.07.2015 12:43
4

Sammanfattning:

Ja. Du måste visa ditt nya pass till flygbolaget. De bryr sig inte om att du redan hade berättat för dem om ett annat pass. Du kan eventuellt uppdatera passet som är kopplat till din bokning online innan du checkar in.

Diskussion:

Jag tror att antagandet att det är dyrt att ändra passuppgifter på din post är felaktigt. När du checkar in, säg bara, "Jag har ett nytt pass, här är det." Faktum är att du bara kan säga "här är mitt pass"; Ingen bryr sig om att det är nytt. Jag gör det hela tiden och checkar in med ett annat pass än det flygbolaget redan vet om; ingen blinkar ens.

Några "nickel-and-dime" (det vill säga budget) flygbolag tar upp tydligen om clerken måste ange passuppgifter vid incheckningen. Eller närmare bestämt om clerken måste svepa ditt pass via skannern . För att undvika denna avgift bör du besöka företagets hemsida efter att du har fått ditt nya pass och kolla upp din bokning. Du borde kunna uppdatera ditt passinformation online och undvika avgiften.

Om du använder den nya nationaliteten för att resa någonstans utan visum, måste du visa passet till flygbolaget eller de kommer inte att släppa dig i planet. Du behöver bevisa för dem att du har de dokument du behöver komma in i landet, för om du inte har dessa dokument kommer flygbolaget att bli böter hårt för att få dig dit. Om du inte visar det nya passet måste du visa visum, som du inte har.

Det finns gott om inlägg här och på annat håll på internet som förklarar hur det fungerar. Grundreglerna är följande:

 • När du checkar in, visa de dokument som du ska använda för att ange ditt destinationsland. Vid transitering kan du behöva visa mer än ett pass, om man till exempel kräver visum vid transitflygplatsen och den andra kräver visum vid destinationen.

 • När du anger något land, visa de dokument som ger dig den bästa fördelen.

 • När du lämnar något land, om det finns passkontroll vid utgången, visa de dokument som du använde. Ett undantag: Om du är medborgare i landet du lämnar, ska du vanligtvis visa dessa dokument, även om du har skrivit in med olika dokument.

 • Det kan finnas några undantag från dessa regler, särskilt om en av dina nationaliteter är av ett land med restriktioner mot dubbel nationalitet. Jag har rest runt om i EU och mellan USA och Kanada som filtrerar dessa principer, utan några problem alls.

      
  svaret ges 27.07.2015 19:13
  4

  Jag är en dubbel medborgare, och jag har haft tillräckligt med huvudvärk med hela situationen ... men när det gäller bokning har jag aldrig haft några problem. Men jag har blivit tillsagd av flygplatspersonal att när du checkar in kan du inte bara byta pass - du kanske kan göra det om du går och frågar en medlem av flygplatsens personal att ändra den, men jag har aldrig behövs för att prova det. En annan viktig sak är att när du är i tullen visar du bara ett pass - om du visar båda kan det faktiskt leda till att ett pass konfiskeras (igen, det här är flygpersonalens ord). Och jag ber om ursäkt om detta är uppenbart, men om du reser till ett land där du är medborgare, måste du visa passet från det landet , förutsatt att du har ett pass från det landet - om inte , du måste ha något annat sätt att visa att du är medborgare i det landet.

      
  svaret ges 27.07.2015 17:58
  2

  Du kommer sannolikt att bli ombedd att visa ditt pass när du checkar in för flygningen. Flyg till länder som kräver förhandsbesked (t.ex. Storbritannien, USA, Kanada) kommer att kräva en manuell kontroll av dokument från flygpersonal, även om du angav informationen online.

  Bara presentera det nya passet när du är på flygplatsen, och det är informationen som kommer att skickas till destinationsinvandringsmyndigheterna.

      
  svaret ges 27.07.2015 12:51
  2

  Jag hade en gång en liknande fråga: Passet omfördes och därmed har passdata ändrats. Dessutom hade jag två flygningar från två olika flygbolag bokade separat (med en dag mellanlandning). Det gick inte att hitta en möjlighet att ändra bokningsuppgifterna online, jag mailade bara bägge flygbolagen via e-post från deras hemsida (eller via någon kontaktformulär, jag kommer inte ihåg exakt) och båda svarade att de har ändrat passuppgifterna i min bokning. Ingen avgift debiterades. Senare, vid registrering, var jag beredd att visa både pass och e-posttråden som skrivits ut, men ingen frågade något.

      
  svaret ges 28.07.2015 17:47
  -1

  Jag är ingen resesökare. Men jag vill presentera en hypotetisk för dig eftersom alla andra här verkar tro att du bara kan glömma det.

  För några år sedan blev jag böter 10 kr av ett lågprisflygbolag i Storbritannien för att jag inte skulle skriva in mina passuppgifter i min bokning online, för nu var de tvungna att göra det själva vid incheckningen "skrivbordet (som vid denna tidpunkt var mindre av ett" check-in "skrivbord och mer av en" se om du har slutfört online incheckning själv och om inte ta mer pengar från dig "skrivbord).

  Jag kan inte föreställa mig att detta inte skulle gälla om du skulle lägga in vad som i själva verket visade sig vara felaktigt . Så, ja, ibland flygbolag gör vård. Fortfarande är £ 10 inte mycket och i så fall kan du förmodligen uppdatera passuppgifterna online före incheckningen < em> ändå .

  I slutändan kommer det att bero på var du är och vem du flyger med. Det är synd att du inte nämnde flygbolaget.

      
  svaret ges 28.07.2015 16:31