How kan jag fixa en Moen-kran som fortfarande läcker efter att du har bytt ut kassett?

10

Jag hade en läckande Moen-kran (Moen 4600) så jag tog bort den gamla patronen och ersatte den med en ny ersättningskassett för mässing (modell 1200.) Eftersom patronen har bytts ut, har jag nu läckage från ventilspindeln, som läcker snabbare Ju mer jag öppnar ventilen. Det verkar som att komma från patronens utvändiga krage. Här är en video av läckan så att du kan se exakt vad jag pratar om:

Video av det läckande kranen

Är detta orsakat av en dålig passande patron / o-ring eller kan det bero på att du sitter på kranen själv? Vad kan jag göra för att stoppa läckan?

    
uppsättning Dave Forgac 09.03.2011 00:25

7 svar

11

Jag kontaktade Moen direkt med samma fråga och de meddelade att de rekommenderade en modell 1225 ersättningskassett istället (det är vad jag får för att lita på killen i hårdvaruaffären för att leta upp den matchande delen för mig). Tekniskt sett kommer endera att fungera, men tydligen ger plasten 1225 en hårdare passform än mässingen (och dyrare) 1220.

Moen rekommenderar också att du rengör inuti ventilen med en gammal tandborste eller flaskborste och spola sedan noggrant innan du installerar den nya patronen.

Jag uppdaterar detta när jag vet om den nya patronen löser min läcka.

Uppdatering: Efter installationen av modell 1225-patronen fungerar kranen utan några läckage från stammen. Med tillsatsen av en ny knopp fungerar hela armaturen bättre än ny.

Historien är här, när du är osäker, försöka kontakta säljaren (och skicka dina resultat!)

    
svaret ges 12.03.2011 14:45
2

Samma sak hände mig när jag försökte byta ut den ursprungliga Moen-mässingspatronen med en ny mässingspatron (1220). Jag gick till Lowe och köpte plastpatronen (1225) och sätta in den. Ingen läckage, och ventilen fungerar med en fingertoppslag. Inte längre dra på vredet för att få vattnet startat. Dessutom, med den ursprungliga ventilen avlägsnades, rengjorde jag insidan av huset med Lime-Away och en tandborste så att den skulle bli extra ren.

Vem skulle ha trott plastventilen skulle vara bättre än mässingen?

    
svaret ges 30.05.2012 19:15
1

Jag hade samma problem. Den nya jag hittade hade en punkt i topp o-ringen eftersom det fanns en plastfel där sömmarna kom ihop som extra plast eller blad. Jag skrapade av och då var o-ringen platt helt runt. Inga läckor.

    
svaret ges 05.04.2015 04:42
1

När vi har haft några problem med någon Moen kran som vi köpte returnerade vi bara kranen till Moen och de skickade oss en ny. Insidan av vårt kök kran rustad ut och de skickade oss en helt ny även efter att vi hade använt den gamla i 10 år! Du måste vara originalägaren och ha bevis på originalinköp (jag behåller alla våra hemförbättringsintäkter för sådant). Moen står bakom sina produkter. Baserat på vår familj positiva erfarenhet och att ha blivit en rörmokares dotter, skulle jag inte köpa något annat.

    
svaret ges 23.05.2015 21:41
0

Huset har några partiklar i det; ta ut huset och rengör inloppen.

    
svaret ges 15.03.2013 00:22
0

Jag hade samma problem. En ny Moen kran i mitt badrum och efter några månader började det läcka från kranen. Snarare än att springa ut och få en ny patron försökte jag se vad som kan orsaka problemet så jag drog av kallvattenhandtaget (vilket var läckande, varmtvattenhandtaget verkade bra) och med min hand vände jag långsamt toppen av patronen och fann att med mycket liten justering stannade vattnet så att jag satte handtaget tillbaka försiktigt och skruvade det nedåt medan du höll handtaget för att förhindra att det rör sig. Jag säger till alla i huset att vara försiktig när du slår vattnet på och av men min läcka är fixerad utan att ersätta några delar.

Jag är på en brunn så läckor är dåliga och jag hoppas det hjälper vissa människor.

Bara en snabb uppdatering på min krissituation. Läckan var tillbaka igen idag och jag trodde säkert att jag skulle behöva byta patronen men jag försöker undvika det eftersom kranarna bara är 2 månader gamla.

Jag tog handtaget av och vände kranen 180 grader och läckan stannade. Min känsla är att det finns något som håller det från att sitta helt nere, men handtagen berördes inte när de var förmonterade när de köptes. Jag satt bara den nya kranen där den gamla var efter att jag använde ett rakblad för att se till att hela diskbänken var obelagd och rengjordes sedan. Det är okej igen men jag är säker på att jag måste byta patronen men som jag sa är kranarna bara 2 månader gamla och för vad jag betalade är det svårt att hitta patronen dålig.

Jag kollade också på hårspårsprickor och såg inte någon i mässan. Jag håller med om att plast kan vara det bättre alternativet så länge du är försiktig med hur tätt du går.

    
svaret ges 22.05.2015 13:21
0

Okej för mig hände det här när du bytte ut en patron på en möss med diskbänk - gösvatten!

Visas att instruktionerna visar "inriktningsvinkeln" som ett stort hål på toppen och de två mindre hålen längst ner. Men på min kran var det det stora hålet vid klockan 5, så jag satte in det för att matcha och voila, inga läckor. Det var skrämmande men det läckte mer med bytet än med originalet:)

    
svaret ges 29.05.2016 05:30