När bjöd Batman ett barn från att hoppa från taket, bara genom att prata med honom ett tag?

5

Jag såg en panel en gång där Batman sparar ett barn som skulle hoppa från ett tak. Han pratar bara med honom ett tag, vilket gör barnet att ändra sig.

Vilken komisk är detta från?

    
uppsättning Tango Alpha 13.03.2017 09:35

1 svar

6

Batman debuterade 1939, så jag starkt misstänker att han har "pratat någon ner från ledgen", eller variationer på det temat, på flera tillfällen under de senaste 78 åren. Men när jag läste din beskrivning av vad du kom ihåg, hoppade en viss förekomst i mitt sinne. Jag kom ihåg historiens titel, det faktum att det publicerades i Batman-serien i slutet av 1980-talet och det faktum att det var skriven av Jim Starlin. Så det var inte svårt att hitta nummer och några skannade bilder. (Min kopia måste vara miles bort från var jag sitter, men det visar sig att någon annan redan har diskuterat denna comic book story i detalj i ett blogginlägg .)

Här är framsidan av den aktuella tecknade boken. Jag erbjuder det om det hjälper dig att hitta det i en butik, även om konstverket inte har något att göra med självmordsdelplotten.

Batman#423,täcktdateradseptember1988,skrivenavJimStarlin.

Berättelsenstitelär:"Du borde ha sett honom." Det börjar med några poliser som sitter i en bar, alla har nyligen kommit i tjänst efter att ha gjort en nattskift. Det visar sig att tre av dessa killar stötte på Batman i tåglinjen under natten - vid olika tider och platser - och var och en av de tre såg en helt annan sida av honom beroende på vilken nödsituation som var han hade att göra med. Vi ser de erfarenheterna som flashbacks berättade av varje berättare.

Här är ett utdrag ur bloggarens diskussion om den första polisens berättelse om vad han såg Batman göra. Det följs av en skannad bild av några nyckelpaneler, eftersom Batman försöker driva en viss mening i huvudet på en väldigt olycklig afroamerikansk kille.

In the first story, a young, poor, black man named Kenny is about to throw himself off of a bridge, gaining the attention of the police and a crowd of onlookers. He explains that as a junkie, he is incapable of recovering his life from the mess it has become. Arriving on the scene is Batman, whose presence only seems to provoke the man further. After some back and forth, Kenny says, “Listen man, I’m poor, I’m black … I got a jones I can’t shake … got no family, no job … no future … ain’t no better life waiting for me.” The junkie then jumps, and Batman leaps after and catches the man in mid-air while suspending both of them from his Bat-rope.

Så länge de hänger sig från bron ger Batman några råd till sin fångenskap. Bloggen citerar rådet i sin helhet, och visar oss också en skanning av några panels värde av det.

Den fullständiga texten till Batmans anmärkningar var:

BATMAN: That was real stupid, Kenny. You threw your life away! Wasted it! By all rights, you should be dead now! But you’re not! You got another chance. It’s time to start over, Kenny. Get on a drug rehab program. Clean up your body and your life. Quit looking for excuses to fail! You’ve got as good a shot at life as anyone. Think about it!

Så jag tror att det finns åtminstone en chans att det här är den historia du ville ha, men Batman har förmodligen talat en annan väldigt olycklig ungdom från att begå självmord på något annat sätt i sin långa karriär , så jag kan inte vara säker på om det här är detsamma som du såg förut.

    
svaret ges 14.03.2017 00:23