Har någon någonsin använt IdeaPaint?

11

Någon skickade mig länken till IdeaPaint som verkar vara en färg som vänder någon yta till en whiteboard. Det ser ganska tilltalande ut, men jag undrade:

 • Om någon här någonsin har använt den och om så är om de är nöjda med det?
 • Vad händer om jag vill att min vägg ska vara en magnetisk whiteboard? Vad kan jag göra med väggen (och hur) innan du ansöker whiteboardfärgen, att göra magneter håller fast vid det?
 • uppsättning Zippy 28.03.2011 12:15

  6 svar

  7

  Jag är inte bekant med den här produkten , men det verkar som det du letar efter ...

      
  svaret ges 28.03.2011 12:29
  6

  Jag har inte använt Ideapaint ännu, men min fru är en lärare och jag har använt andra liknande produkter innan jag gör torka rader för henne. Jag märkte en bildskärm på Lowes förra veckan i färgdepten på en torrfärgfärg. Jag var tvungen att leka med det, och det verkar fungera bra. Så min poäng är att du kan sluta med en Lowes och faktiskt prova och kolla konkurrenskraftiga priser mm.

  Om du vill ha en magnetplatta måste du använda en järnbräda. Något av eller har ett lager av stålfolie. Aluminium eller rostfritt stål är inte magnetiskt och fungerar inte, så fråga om ett järnmaterial.

      
  svaret ges 28.03.2011 12:35
  6

  Jag har inte använt whiteboardfärg, men jag har använt tavlan färg. En anteckning från denna erfarenhet: Strukturen i några tidigare lager av färg är väldigt signifikant om du försöker skriva på väggen. Strukturen i detta fall var från en vanlig färgrulle; det var ganska palpabelt även efter att tavlan färg applicerades. Du vill applicera primer på ytan i tunna lager med en spruta om du har tillgång till en eller sand noggrant om din yta redan är målad och inte slät.

  Gips och lager av färg är inte heller mycket slitstarka för daglig användning. Mitt svåra tavlan är väldigt väderligt. Efter 8 månaders skrivning sista gången någon tog hunden ut, finns det slitmönster där det inte raderar eller tar krita så länge som det brukade, men det slits inte eller slits genom någonstans. Jag raderar tiderna en gång i veckan. Om du tänker använda det ofta, överväga att välja en annan produkt. De flesta riktiga whiteboards är på hårdplåt eller stållagringslager.

  Det olika alternativet jag föreslår är att använda tileboard. Här är en 1/8 "tjock 4x8 panel från Home Depot för $ 13. Det är orimligt dyrt att belägga dina väggar i kommersiella whiteboards, som går från $ 150 till $ 300 för ett 4x8-ark, men panel eller tileboard är billigt nog att belägga väggarna i. (Vissa skulle argumentera för att IdeaPaint också är orimligt dyrt, men det kan diskuteras). Du kan montera panelerna med skruvar, men det kommer att bubbla. Du ska klistra fast det på väggen eller till en tjockare bit MDF eller hardboard som inte bubblar. Du kan också få plastremsor som klämmer över luckorna för att göra lederna mindre obnoxiska. Efter 14 månaders ganska tung användning som en daglig whiteboard på mitt hemkontor kan jag säga att jag är ganska imponerad av det här sakerna och aldrig kommer att betala de löjliga summorna som andra tar betalt för att köpa riktiga whiteboards.

      
  svaret ges 20.10.2011 19:24
  5

  Jag arbetade en gång på ett kontor som hade en mycket stor IdeaPaint-vägg. Jag gjorde ingen av målningen, men jag använde väggen som whiteboard. Jag var ganska imponerad det raderar ungefär lika mycket som en riktig whiteboard, och har en fin ljus vit färg.

  När de först sätta in det var det många tecken som varnade för att vi inte skulle använda det ännu - det tar tydligt några dagar att bota, och om du använder det innan det är botat, kan du fläcka det permanent. Så ha det roligt, men läs anvisningarna!

      
  svaret ges 29.03.2011 18:11
  1

  Rust-Oleum erbjuder dessa två magnetiska primers: här och här . Jag tror att de kan användas tillsammans med IdeaPaint.

      
  svaret ges 01.11.2011 21:23
  1

  Jag har sett system som " Magic Whiteboard " som används i Storbritannien och har varit mycket inpressed med dem, inte en färg men gör samma jobb.

  Magic Whiteboard is made from statically charged polypropylene film. It allows you to create a whiteboard from a roll anywhere, in seconds.

      
  svaret ges 02.11.2011 12:30