När är fisken helt botad med salt?

5

Jag tittade på receptet "kall rökt lax" och det står att fisken måste vara "fullständigt botad" före rökning.

Jag vill bota med hjälp av salt, så jag tror att detta innebär att när salt har trängt igenom hela köttet i stället för kvart över eller bara ytan betraktas det fullständigt härdat. Därefter röker du det. I samband med mitt recept, Är detta rätt?

Jag är inte säker på om det är korrekt eftersom wikipedia säger att "härdad fisk refererar till fisk som har botats genom att utsätta den för jäsning, betning, rökning eller någon kombination av dessa innan den äts" men i recept står det helt härdad bör hända innan du röker.

Vänligen klargör vad som menas med fullt botad. Även om man väljer att bota med salt, hur vet man att fisken är helt botad med salt?

    
uppsättning James Wilson 28.10.2016 01:50

1 svar

3

För mig fullständigt härdad skulle vara när fukten avlägsnas från köttet i den mån skadliga bakterier inte kan överleva. Du kan i allmänhet se när detta händer, det är när ditt salt blir mörkt. När jag botar min biltong tar det vanligtvis två timmar för saltet att bli mörkt från fukten som det extraherar. Jag har inte gjort det här med fisk, så den tid det tar borde vara annorlunda men fortfarande gäller begreppet.

    
svaret ges 28.10.2016 09:45