Vår du att laga ris och kyckling samtidigt?

2

Jag har ätit mycket brunt ris + kycklingbröst nyligen, och de båda verkar ha samma process för matlagning (värme i 25-30 minuter).

Därför verkar det som att jag kanske kan komma undan med att sätta dem båda i samma kruka. Jag kommer ihåg att min mamma brukade göra något så här, där vi skulle få en kruka med ris + kyckling.

Så hur fungerar det? Lägger jag till allt tillsammans, eller behöver riset / kycklingen gå in först?

    
uppsättning CaptainCodeman 18.07.2014 12:10

4 svar

3

Det finns många rätter där kyckling och ris kokas ihop i samma kruka. Titta på Arroz con Pollo till exempel, det är en lätt klassiker och det finns massor av recept. Det finns också vissa typer av Biryani, Jambalaya och andra traditionella recept från hela världen som skulle fungera.

Kycklingbitar och riskokar på ungefär samma tid som du säger, om du vill få grönsaker där är det lite mer komplicerat eftersom du vill att grönsakerna ska lagas, men inte överkokta. Jag har generellt gjort dem separata för att sätta som en sida eftersom det är mer attraktivt, men stora morotbitar kokar samtidigt, och du kan lägga i renade grönsaker eller till och med vegetabilisk juice. En min mamma gör användning krossade tomater istället för vatten för att laga riset i.

För att kycklingen blandas i eller på toppen finns det inget rätt svar, jag gillar att bruna kycklingen och lägga den på sidan upp på riset, eftersom riset kommer att laga sig runt kycklingen och den visuella effekten är bra när potten sätts på bordet. Visuals åt sidan är det liten skillnad i metoden.

    
svaret ges 18.07.2014 14:58
0

Jag är ingen expert, men i det förflutna har jag lagt riset på botten av en rosträtt och placerat kyckling och grönt (något kommer att göra, men ett helt öra av vitlök fungerar särskilt bra) på topp. Säsong generöst och häll lager över hela partiet. Skal och stekas.

Det enda tricket är att lägga till tillräckligt med vätska för riset - men inte för mycket eftersom det kommer att vända sig till rispudding. Behöver faktor i saften från kycklingen. Bästa satsningen är att kontrollera vätska någonsin så ofta.

    
svaret ges 18.07.2014 12:31
0

Roligt du borde fråga att strax efter att jag postat det här: Crisping kycklinghud efter braising . Samma teori skulle fungera med bröst, de skulle bara behöva läggas till riset mycket senare.

    
svaret ges 18.07.2014 12:14
0

Det gör jag ofta med en riskokare: du kan använda ångbryggan ovanför riset för att laga grönsaker, kött och så vidare som blandas in när riset är gjort. Om du använder en kruka, skulle en ångarkorg troligen också fungera bra också. Jag gillar att göra foliepaket så att jag kan använda oljor eller såser utan att droppa på riset.

    
svaret ges 18.07.2014 13:01
Senaste kommentarerna

Med ris finns det olika sätt och nödvändiga ingredienser används också i det avseendet. De andra typerna av ingredienser som hjälper riset att få den önskade smaken och strukturen är tre typer av skivor som du kan lagra tillsammans med ris: Ragi Pangka, äggblad och gyllene ris. De kritiska ingredienserna som ingår är risskrov, stekt ris, kokande vatten och konserverat ris. Vikten av skorpefärg och konsistens för ris är att hjälpa ris att kontrollera sockersmak och absorbera smak. Denna aspekt råkar... Läs mer