Short berättelse från 70-talet med alien parasiter som förbättrar nervsystemet [duplicera]

3

Jag försöker hitta en historia som jag läste någon gång i sjuttiotalet i en antologi så det kan ha skrivits tidigare. En pest / alien parasit har infekterad jord som orsakar kaos. Det kommuniceras genom beröring (och de infekterade utvecklar tvång för att röra andra). De människor som smittar har grå hud orsakad av det visar sig massiv nervtillväxt.

Protagonisten kan ha varit en präst som tjänar den "sjuka". Och i det avancerade skedet kan de smittade ha vuxit ett tredje öga. Det är också möjligt att de smittade kallades "känslor" (men med hjälp av detta för att söka visar bara upp historier där känslor är en framtida version av taktil TV).

Vilken hjälp uppskattas. Tack.

    
uppsättning Moonglow 06.04.2014 22:33

1 svar

2

Det är Walter Millers " Dark Benediction ". Huvudmannen är inte en präst, men på ett tillfälle tar han tillflykt på ett ställe där prästerna har en tendens till människor som har förvärvat den alien "neuroderm" parasiten (som är felaktig för en pest men visar sig vara en bra sak i slutändan - huvudpersonen infekterar sig självfrivilligt efter att ha blivit kär i (inte en "känsla" utan "dermie" (det vill säga någon som bär neuroderm symbioten)).

    
svaret ges 10.05.2014 17:10