Kort historia om jätte råttor som invaderar London

6

Jag hoppas att någon kan hjälpa mig att hitta denna novell.

Jag kommer bara ihåg att en man går ombord på fönstren och dörrarna i hans London lägenhet, som påminner om Night of Living Dead. Samtidigt sitter sin katt på sängen och stirrar intensivt på ett mycket litet hål i väggen, medan mannen fortsätter att arbeta.

Man kontrollerar en gång i taget en liten lut i träbalkarna som han har naglat upp för att kontrollera utifrån. I den mörka gränden utanför finns det enorma råttor som svävar, 3 fot lång eller mer. Här och där släpper historien tips om denna invasion av London av stora råttor som pågår och teorier om var de kommer ifrån, som mannen fortsätter att arbeta.

Jag fick aldrig sluta läsa detta, men det var en mycket intressant premiss och jag skulle definitivt vilja få den här boken (det var en samling noveller, men jag är inte säker på året ... kanske har listats som en "skräck" samling, även om den hade en Sci-fi-snedställning till den)

    
uppsättning user26096 09.05.2014 22:22

1 svar

5

Jag tror att du frågar om The Rats , en roman av James Herbert. Den första paperback-utgåvan såldes efter tre veckor. I den invaderar super intelligenta hunddimensionerade råttor London. Här är en kort sammanfattning , wikipedia länken och en bild av en av flera omslag.

    
svaret ges 09.05.2014 22:31