Dutch Ugnsalternativ för lägereld?

5

Jag ska camping snart. Jag har gjort lite nederländska ugnskokning innan, och det finns ett recept som jag vill göra som använder en. Men jag har inte en holländsk ugn ...

Jag tänker på att använda två aluminiumpannor (den billiga folien) och aluminium på toppen (flera lager) för att göra ett slags holländsk ugn alternativ.

Har någon provat det? Fungerar det?

Jag tänker också på att sätta lite sand eller vatten mellan de två pannorna för att hålla det och överföra värmen lite jämnare. Vem vet om detta kommer att fungera?

    
uppsättning Ruz 27.08.2010 19:03

2 svar

2

Medan du lätt kan smälta en foliepanna över ett varmt lägereld, fylls dina saftiga persikor - så förutsatt att du inte överkockar det, bör du vara säker. 40 minuter direkt på kolmen kan dock trycka på det - överväga att använda en gridiron för att kontrollera värmen genom att lyfta pannan något och hålla fast för att hålla koll på saker ... Kom ihåg att nederländska ugnar är tjocka, tunga och långsamma överför värme, och recepten speglar detta.

Jag skulle undvika att fördubbla antingen pan eller folien: du kommer att sluta med ett luftgap mellan de två lager, vilket sannolikt bara hamnar förstör den yttre panelen. Betala lite extra för den tjockare "tunga" folien och du borde vara bra.

Våt sand mellan två pannor är en intressant idé ... Om du försöker det, anmäla dig tillbaka!

Min största oro här skulle förbränna persikorna innan de har en chans att släppa sin juice (ingen långsam uppvärmning med aluminium - du kommer i huvudsak att steka dem). Om du kan lyfta pannan, borde du vara bra; annars, överväga att macerating dem först (om du har mycket mogna, saftiga persikor, räkna dina välsignelser och ignorera detta förslag).

Slutligen, anser att Harbour Freight säljer gjutjärn holländska ugnar för $ 25. Kvaliteten är inte fantastisk, och det är extra vikt att snurra runt, men du kommer troligtvis att sluta med bättre mat på samma sätt.

    
svaret ges 28.08.2010 01:21
3

Ett annat alternativ är:

  • Gräva ett hål på en holländsk ugn
  • Vik ett foder för hålet ur flera lager av folie
  • Ta bort foliefodret
  • Sätt hett kol i hålets botten
  • Sätt foliefodret över kolet
  • Lägg till maten
  • Täck maten med folie
  • Lägg till mer kol på toppen om du behöver dem

Jorden runt foliefodret håller värmen ungefär som den holländska ugnsgrytan skulle. Återfyll hålet när du är klar, var försiktig så att du får tillbaka kärnan och miljöpåverkan är minimal.

    
svaret ges 25.02.2015 19:59