Can du dual wield två hand crossbows? [duplicera]

7

Jag har en spelare (vem är en Bard / Rogue) som vill skjuta båda vapen men när jag inte ser några regler mot det, hör jag till ytterligare åsikter.

Är det något att tänka på när du gör detta?

    
uppsättning KDodge 18.06.2018 21:49

1 svar

13

Inte hållbart, eftersom du måste ladda om

Spelarens handbok errata har klargjorts som en del av Ammunition-egenskapen:

Loading a one-handed weapon requires a free hand

Det betyder att du måste sätta en armbåge bort varje tur för att ladda den andra. Detta är inte hållbart, eftersom efter första vändningen måste du lägga bort en armbåge för att ladda den andra.

Du kanske inte ens kan göra det första svängen (se nedan).

förladdning?

Ammunitionsegenskapen säger att lastning är en del av attacken, så det är oklart huruvida du ens kan ta bort den första dubbla attacken. (Även om jag tvivlar på de flesta DM: er, kommer det att förhindra att du lägger en armband).

Drawing the ammunition from a quiver, case, or other container is part of the attack

Konsekvensen av detta är att du behöver en fri hand att till och med attackera med handskruven.

Om du vågar den här och låt spelaren ladda den med handen upptagen med en armbåge, fungerar det fortfarande inte riktigt.

Attack-åtgärden tillåter endast ett vapenangrepp om du inte har en specifik funktion som ändrar detta.

Det enda andra sättet att få extra attacker är via tvåvapenbekämpning (i Combat-sektionen i spelarens handbok eller grundläggande regler) som kräver ett melee-vapen:

When you take the Attack action and attack with a light melee weapon that you’re holding in one hand, you can use a bonus action to attack with a different light melee weapon that you’re holding in the other hand.

[emphasis mine]

The Crossbow Expert feat

Det finns en prestation i spelarens handbok du kan erbjuda din spelare (vanligtvis i stället för en förmåga poängförhöjning på de relevanta nivåerna) som skulle möjliggöra en bonusåtgärdsattack med den andra armbågen. The Crossbow Expert feat säger:

When you use the Attack action and attack with a one handed weapon, you can use a bonus action to attack with a hand crossbow you are holding.

Det här betyder att du kan avfyra den andra när du attackerar med den första.

Featten går inte runt omlastningsfaktorn på egen hand, du måste handväga den aspekten för spelarens byggnad att fungera.

Skulle det vara balanserat för att handväga det ...

Crossbow Expert-feat tillåter att man anfaller med en handskruv två gånger (Tack @Carcer) eftersom du bara behöver göra en attack med ett handvapen. Detta har till och med klarats officiellt av WoTC i Sage Advice

A hand crossbow is a one-handed weapon, so it can, indeed, be used for both attacks, assuming you have a hand free to load the hand crossbow between the two attacks.

Attacking två gånger med en handskruv är funktionellt likvärdig med att attackera en gång med två (i själva verket är det kanske starkare eftersom du håller en fri hand) så att din spelare kan dubbla passera via prestationen skulle balanseras. (Se till att du begränsar den till denna specifika dom som tillåter dig att ladda om utan fri hand för att eventuella ammunitionsvapen skulle kunna få andra oavsiktliga konsekvenser)

    
svaret ges 18.06.2018 22:14