Vad betyder neg?

En neg är en backhanded komplimang, vanligtvis sagt av en man till en kvinna, för att överraska och / eller irritera henne så hon tar en dubbeltagning och försöker bevisa sitt värde för mannen. Negging kommer från Pick Up Artist-communityn och var en mycket populär metod som föreslogs för män som ville ta mycket attraktiva kvinnor "i ett hack" i mitten av 2000-talet.

Negs är korta, uppriktiga, till punkten och bör få det avsedda "målet" att skratta eller le. En neg avser att visa en attraktiv kvinna att killen som pratar med henne erbjuder något nytt och spännande för konversationen men ändå inte är tungbunden, svängd av hennes skönhet eller skrämmas. Eftersom många män som närmar sig attraktiva kvinnor börjar med en komplimang, skiljer detta mannen som negs från publiken. Om neg fungerar också ordentligt, kommer kvinnan att försöka bevisa sitt värde för mannen genom att engagera honom, jaga honom eller andra fördjupande beteenden som visar sexuellt eller romantiskt intresse. Även om det inte finns några formella studier (som jag kunde hitta) om effektiviteten hos en neg, har många inom Pick Up Artist-gruppen finjusterat dessa versioner av pickup-linjer så bra, de kan förutsäga hur många kvinnor som kommer att svara positivt

Termen neg har sitt ursprung i en Pick Up Artist som går under namnet Mystery (riktigt namn: Erik von Markovik). Mystery myntade termen omkring 2004 eller 2005 genom hans företag The Mystery Method, som lär genomsnittliga frustrerade chumps (AFC) hur man förvandlas till mästare förförare. Neil Strauss bok, The Game (2005) och The Truth (2015) talar båda ofta om negs och hur man använder dem inom Mysterys Method.

När begreppet neg utvecklades, tyckte vissa män att det var mer användbart som ett sätt att "ta ner", "8s, 9s och 10s" med en väl positionerad neg. Det betyder att de kände att användningen av linjen eller sladderna slösades bort på mindre attraktiva kvinnor, eftersom de inte behövde "tas ner ett hack", de var redan lägre på värdetotempolen till att börja med. Även om inte alla neg används på detta sätt, blev det synonymt med mycket fysiskt attraktiva kvinnor och deras (förmodade) brist på självkänsla av denna anledning. Dessa kvinnor blev alltså mycket eftertraktade: de som var fysiskt idealiska men kunde inte säga att de manipulerades med ett enkelt socialt bevis.

Exempel på en neg

  • När jag växte upp fanns ett barn i min klass som alltid bar en konstig grön tröja, och vi brukade reta honom om att se ut som en jättebooger. Jag svär att den här tröjan (pekar lätt på armen) har samma färg!
  • Wow, bra hår. Tillägg?
  • När jag först gick in trodde jag att du hade bitter ölansikte, men efter att ha pratat med dig insåg jag att du bara inte hade det bra.
  • Wow, du ser ut som min moster Beatrice! (eller syster eller mormor om du är riktigt djärv)
  • Prata med sina vänner, om hon inte låter någon annan prata, "Så får du någonsin ett ord när den här är i närheten?"

Negs är också kända som

backhanded komplimang, spricka, klippa, gräva, förolämpning, skämt, jibb, avskedsskott, nedläggning, spott, slam, snappy comeback, snub, take-down, hån

Användningsexempel i populär litteratur

"Lisa var negosäker. Bredvid henne verkade andra tjejer vara ofullständiga människor." ~ sidan 438, The Game av Neil Strauss

"Neg me baby, jag är osäker." ~ sett på en kvinnas t-shirt