How många stunder kan en nivå 1 mänsklig trollkarl ha i 4e?

3

Jag är ny på D & D och rollspel i allmänhet, så jag trodde att jag skulle fråga här.

  • På sidan 29 i spelarens handbok för 4: e upplagan står det att jag får klassfunktionerna, rasegenskaperna, 1 feat, 2 på-attack-attacker, 1 möter attackmakt och 1 daglig attackkraft
  • De mänskliga rasegenskaperna (sidan 46) säger att jag får 1 extra maktsmak, 1 bonus och 1 bonusfärdighet.
  • Wizard-klassfunktionerna (sidan 156) säger att jag får Arcane Implement Mastery, cantrips, Ritual Casting och en stavningsbok.
  • Under avsnittet Cantrips står det att "Cantrips är mindre stavar du får på första nivån".
  • Under stavningsboken står det under ritualerna "Din bok innehåller tre ritningar på 1 nivå som du har behärskat"
  • Under Daily and Utility Spellsm står det "Du börjar veta två dagliga stavar."

Om jag använder funktionen "Expanded Spellbook" (sidan 195) som ger en extra daglig stavning per nivå, slutar jag med cantrips, tre viljespellor, två stavningar, tre dagliga stavar och inga nycklar , och tre ritualer eller mindre än detta? Jag köpte källböckerna för en dag sedan och har ännu inte läst igenom det helt.

    
uppsättning DraconeKing 17.03.2014 01:30

2 svar

2

Ja, du får lära dig alla de stavar du nämnde, men magi kommer alltid till ett pris. I det här fallet medan du känner till en massa stava kan du fortfarande bara kasta ett visst antal av dem varje dag. Så på nivå 2 kan du kasta dina viljeställningar 1 möte, 1 verktyg och 1 daglig stavning (ej cantrips och ritualer). Du får bara välja vilken du vill, för avsaknad av en bättre term, "ladda upp" för dagen. Som Peteris sa, vid varje förlängd vila måste du välja vilken av dina stavar du kommer att förbereda sig för följande i speldagen. Detta håller dig på samma kraftnivå som andra samma nivåtecken (förutom att du får +1 vid viljan som du kan använda när som helst).

Så, Bob-guiden Level 2 öppnar sin stavningsbok på morgonen efter att ha fått en god natts sömn och vänder sig till hans "Utility Spells" -sida. Han ser Snabba reträtt och Shield , som inte vill komma för nära fiender, väljer att memorera den evasiva stavningen Snabba reträtt som absorberar magikerna för användning senare den dagen. Han vänder sedan genom sin stavningsbok och gör samma sak för de dagliga stavningarna som han har i sin bok. Han sätter sedan av på sina resor med sina följeslagare som kan kasta 3 på testamenten, 1 möte, 1 verktyg och 1 dagligen.

Fördelen här är om du vet att du kommer att möta en viss varelse och du har en stavning som kommer att göra mycket skada på det, du kan förbereda dig specifikt för det engagemanget.

    
svaret ges 18.03.2014 10:09
10

Det viktigaste konceptet för D & D 4e-guiden "kända stavar" och stavningsbok är att du får X dagliga stavar, men du kommer att "veta" mer än X - vilket innebär att du (till skillnad från andra klasser) kan välja som av de kända stavarna du kommer att förbereda när du tar en längre vila, men du kan fortfarande bara kasta X per dag.

Se PHB p. 158. På första nivån har du en daglig stavning - din (expanderad) stavningsbok har tre, men i varje vila måste du välja en singel från de tre, och den kommer vara den enda som är tillgänglig på den punkt; du kan inte kasta den stavningen två gånger utan en längre vila och du kan inte kasta två olika dagböcker utan en längre vila tills du får din nästa dagliga kraft vid lvl 5.

På liknande sätt för möter stavar, men inte för viljor.

    
svaret ges 17.03.2014 02:14