Vad betyder "drift" av en termometer?

0

länk

Handboken visar ett "Driftsområde" på "Mellan 32f till 122f". Jag trodde att detta var den säkra temperaturen för hela termometern, men då står det att "Utsätt inte hela termometern för temperaturer över 190 ° F.", Så att kroppen kan tåla temperaturer över 122f.

Vet någon riktlinjerna för korrekt termometerkropp (där all elektronik är) bryr sig?

    
uppsättning Bar Akiva 04.04.2016 21:32

3 svar

3

Driftstemperaturområdet är omgivande temperaturer (omgivande luft), där du kan hålla termometern på och det fungerar korrekt (ger rätt utläsning) och inte förkorta dess livslängd.

Nästan alla elektroniska enheter kan ta högre temperaturer när de är ute. Det här är en kombination av flera saker, bland annat att de elektroniska komponenterna själva genererar värme, så när de löper varmare än omgivningstemperaturen. Vissa är också mer benägna att bli skadade när det finns ström genom dem. Även deras elektriska egenskaper förändras beroende på temperatur och vid för höga eller för låga temperaturer, som kan överstiga toleranserna.

Normalt ser du en separat lagringstemperatur citerad-men i det här fallet förmodar de förmodligen inte att de ska lagras över 122 ° F heller. Men sköljer den under 160 ° F vatten (det är trots allt IP66-rating) borde vara bra så länge som den är av. Kokande vatten skulle emellertid inte vara. Ingenting i specifikationen säger att du inte kan köra den genom diskmaskinen för att rengöra den (igen, medan den är ute) ... men jag frågar ThermoWorks först innan du försöker det ...

    
svaret ges 05.04.2016 00:27
3

Det verkar som att termometern fungerar mellan 32 och 122 F.

Så förvänta dig inte att den fungerar om den befinner sig i din frys och inte förvänta dig att den fungerar korrekt vid temps större än 122 F.

Skillnaden mellan 122 F och 190 F är att vid 122 F inte fungerar termometern (möjligen kommer det att fungera men kommer att ha minskad noggrannhet) men det kommer fortfarande att bli bra och fortsätt att fungera ordentligt om du släpper tempot nedan 122. När du slår 190 F, börjar plasten smälta.

    
svaret ges 04.04.2016 21:40
3

Det är det område där det kommer att visa en korrekt läsning.

Eller i vissa fall, någon läsning.

Uppdatering : Jag antar att terminologin är annorlunda för denna termometer, eftersom det står "Garanterad noggrannhet ± 2 ° F till 248 ° F" vilket tyder på att den kan hantera 248 ° F ... så jag Jag antar att det här talar om omgivande lufttemperatur. (och det är möjligt att gränsen 190 ° F är som lagringstemperaturen på datorer - du kan låta den nå 180 ° F, förutsatt att du låter den återgå till det tillåtna driftsområdet före användning).

    
svaret ges 04.04.2016 21:39