Är det balanserat för att skapa ett homebrew sentient magiskt objekt som kan förnya andra magiska föremål och ge användaren sina fördelar?

3

Jag föreställer mig något sådant:

En känd, magisk pansarbit (I. E., Mcguffin) som kan lagra flera vapen eller sköldar som ska kallas när det behövs. Du är anpassad till Mcguffin, och alla magiska vapen som lagras på detta sätt är anpassade till Mcguffin själv. Du får bara några bluffar och / eller magiska effekter när vapnet inte lagras,

Kanske för att förhindra att detta helt balanserar en kampanj, gör det så att du måste få Mcguffins lojalitet att öka antalet saker du kan klara av det på så vis?

Exempel scenario: En monterad Paladin som bär en lans och sköld blir kastad från sin häst. När han kommer upp från benägen använder han en åtgärd för att lagra lansen och skölden och uppmanar hans greatsword.

Vad jag vill veta är, är den här typen av objekt helt spelbrott, och i så fall hur kan den balanseras?

    
uppsättning DracoAtrox 26.01.2019 00:11

2 svar

5

Detta är obalanserat och DMG varnar för det

DND 5e var noggrant balanserad kring några antaganden. Den spelaren karaktär kommer bara att få tillgång till 3 matchade objekt, en koncentration stavning och 1 bonus åtgärd per tur är några av dem.

Kapitel 9 i DMG, s.263 innehåller texten:

Beware of adding anything to your game that allows a character to concentrate on more than one effect at a time, use more than one reaction or bonus action per round, or attune to more than three magic items at a time. Rules and game elements that override the rules for concentration, reactions, bonus actions, and magic item attunement can seriously unbalance or overcomplicate your game.

Svårigheten att tillåta en extra attunement slot är att öppnar upp många fler alternativ för spel-brytande kombinationer av objekt. Det kan tyckas balanserat nu medan de bara väljer mellan två olika +1 vapen (även om detta inte nödvändigtvis är sant). På senare nivåer kan de kunna anpassa sig till flera förmågor som ökar föremål såväl som deras rustning och vapen som skulle göra dem extremt starka.

    
svaret ges 29.01.2019 01:27
2

Detta är obalansering

Om ett tecken förstärker tillräckligt med magiska objekt som kräver att de väljer mellan flera saker, kan du använda mer magiska objekt än vad du kan klara av på en gång förutom att kunna byta dem med bara en åtgärd istället för två korta vilar.

Följande poster kan användas samtidigt, alla som kräver atting:

  • Armorn
    • Flame Tongue
    • Animerad Shield
  • Belt of Giant Strength
  • Skyddskläder

Det är 4 saker som kräver attunement som inte räknar rustningen.

Dessutom brukar du bara använda ett enda vapen, samtidigt som du vänder dig till ett enda vapen. Låt oss säga att du befinner dig i en strid med 2 fiender, en med immunitet mot brandskador och sårbarhet mot kallskador och den andra med immunitet mot kall skada och sårbarhet mot brandskador.

I denna kamp kan du anpassas till 2 andra saker och attackera fienderna med hjälp av skadorna som de är sårbara mot genom att byta mellan Frostbrand och Flame Tongue på bekostnad av en enda åtgärd.

Lojalitet och balansering

Maybe to prevent this from completely unbalancing a campaign, make it so that you need to gain the Mcguffin's loyalty to increase the number of items you can attune to it this way?

Det här är inget balansrelaterat. Att du behöver göra några rollspel / uppdrag att få fördelarna med rustningen betyder inte att objektet inte är obalanserat när du är säker på lojaliteten.

Om man antar att det inte finns några andra effekter på rustningen än att kunna röra sig med reglerna för avgörande, bör du förnya ett annat objekt så länge som rustningens avgränsningsgräns är 1 vilket gör rustningen effektivt meningslöst (du ersätter helt enkelt en avgörande med en annan en och begränsa vilken typ av objekt du kan anpassa till) och annars är det obalanserat, se ovan.

    
svaret ges 26.01.2019 12:28