Hur man lagar insekter?

9

Jag älskar turné och jag försöker minska mitt beroende av mina proteinkällor som sojapulver, bönor och andra snabbköpsprodukter. Touring är lite som camping men med längre avstånd och en cykel. Så hur lagar du insekter? Hur kan jag veta om insekter är ätbara? Är det möjligt att äta alla typer av insekter om jag lagar dem på något sätt? Kan jag blanda insekter som maskar, fjärilar och bin? Jag bär en stormvärmare, som går på etanolfett och en liten flaska olja. Hur skulle du laga insekter med sådant utrustning? Om någon har praktisk erfarenhet av detta ämne, är jag också intresserad av hur man hanterar insekters matlagning som konservering, skördar och sådant men försök att hålla fokus på matlagning.

Närstående men inte samma

 • Billiga proteinkällor?
 • Mat under turné?
 • uppsättning Sobachatina 24.03.2011 22:13

  5 svar

  8

  Vilket land är du i?

  Varje land har några ätbara insekter. De flesta är hemska. vissa är giftiga eller har giftiga delar som måste avlägsnas först. Denna kunskap är svårt segrad och inte tillgänglig. Traditionella lokalbefolkningen är din bästa informationskälla (även om koks och McDs kultur har dödat det i de flesta delar av världen)

  I Nya Zeeland har de Huhu grub och i Australien Witchetty grub. Båda är ätbara råa eller kokta (rostade på varm kol i några minuter). De har lite nutty smaker

  Dessa är både mjuka träsparande larver runt 5 till 10 cm långa, ganska plumpa och saftiga. Sådana insekter kan hittas runt om i världen. Men inte alla är ätbara

      
  svaret ges 24.03.2011 23:26
  7

  Jag vet inte om insekter verkligen är ett bra livsdugligt alternativ för turné. Du skulle behöva samla många av dem för att göra en ordentlig måltid och det skulle ta en anständig mängd tid och energi, men med det i åtanke på den faktiska frågan:

  Det finns många sätt att laga insekter. Du kan rosta dem, steka dem, slipa dem och blanda med andra saker, etc. Med den utrustning du har skulle jag förmodligen gå för rostning.

  Du kanske vill ha en fältguide av vissa slag för att bestämma vilka som är ätbara. Det finns fler arter av insekter i världen än någonting annat så det här är inte riktigt något som är för praktiskt att svara här. Jag vet inte vart du är. Gräshoppor och myror är troligtvis generellt säkra insatser, dock.

  Inte alla typer är säkra att äta. Många insekter är giftiga eller giftiga i viss mån. Ingen matlagning kommer att förändras i vissa sorter. Återigen skulle en fältguide för ditt lokala område vara din bästa insats.

  Blanda ätbara insekttyper bör inte vara ett problem. Det är typiskt att fråga om det är OK att blanda olika typer av ätbara grönsaker eller kött. Det kan inte göra den mest tilltalande måltiden, men du äter insekter så att det kanske inte är din primära oro i alla fall. På en sidoanteckning, försöker fånga bin för mat verkar bara som en riktigt dålig idé.

      
  svaret ges 24.03.2011 23:24
  1

  Crikey låter läskigt. Även om det fanns en intressant dokumentär på BBC där insektssprutning gav en del framträdande av någon biolog, glömde jag hans namn. Han redogjorde för några rimliga skäl, till exempel att man fanns med kolfototryck, jämfört med nötkreatursinsprutning för att mat släpper ut 1/4 av växthusgaser!

  länk

      
  svaret ges 25.03.2011 13:28
  0

  Hur man lagar insekter för mat

  Jag tvivlar på att många människor här har praktisk kunskap i det här fallet.

      
  svaret ges 24.03.2011 23:04
  0

  Jag älskade vad Heston Blumenthal gjorde med insekter i hans Mad Hatters Tea Party i hans tv-serie, även några utdrag på youtube. Jag har sett gräshoppor och mjölna maskar / mal larver (de som invaderar ditt kökspisar för mjöl mm) ätas globalt. Men jag är ingen expert som andra här kan vara. Jag är från landets wichetty grub som jag har fått höra smaker som valnöt.

      
  svaret ges 25.03.2011 02:15