How kan vi beräkna det bränsle som vi behöver?

1

Låt oss anta att vi korsar Atlanten (ca 3 878 miles) med en 737-8 MAX. Hur kan vi beräkna det bränsle som vi ska använda under vårt flyg?

    
uppsättning R.Gammoh 30.11.2018 16:33

2 svar

4

Du behöver veta bränslebränningen per avstånd som omfattas, bland annat beroende på flygvikt, hastighet, höjd och vind (alla förmodligen ändras över tiden) och sedan lägger du upp det över resans avstånd för Den planerade vägen (som sannolikt kommer att skilja sig från kortast möjliga cirkelväg av olika skäl som luftrumsorganisation och väder). Som nämnts av OverD kräver föreskrifter några extra bitar ovanpå för att täcka för oförutsedda omständigheter. Som också observerats av OverD är detta också beroende av det individuella flygplanet - t.ex. gamla motorer kan behöva mer bränsle än nya, en dugg i karossen kan skapa ytterligare drag, en inoperativ komponent kan behöva extra bränsle eller off-optimal höjd etc. etc.

Tillverkaren, i ditt exempel Boeing, tillhandahåller flygplanets prestationsdata (t ex bränslekilometer mm) till operatörerna.

    
svaret ges 30.11.2018 16:44
2

Jag håller med Cpt Reynolds men det finns fler faktorer som kommer att spela, till exempel flygplanets tekniska status (vissa problem kräver extra bränsleupphöjning), motorns ålder (prestandafaktor).

En stor del är regelverk, nästan alltid behöver du extra bränsle för att gå vidare till en alternativ flygplats, plus ytterligare bränsle att flyga i ytterligare 30 minuter och du behöver 3-5% av ditt ursprungliga bränsle som inflight reserv. Och inte glöm det bränsle som krävs för att taxi flygplanet och använda APU.

Men om du faktor alla ovanstående Cpt Reynolds är svaret rätt på

    
svaret ges 30.11.2018 19:46