Do flygbestämmelser förbjuder att sova på golvet i ett flygbolag?

16

Under en ny resa i en Finnair A350 tog ett par tillsammans tillsammans 1 rad med tre Economy Comfort-säten. Under 12 timmars flygning sträcker sig ett av paret ut på platsen, den andra på golvet mellan sätesraderna, benrummet är tillräckligt för att tillåta detta.

En flygvärdinna blev överhettad och uppgav att sovande på golvet inte var tillåtet på grund av säkerhetsbestämmelserna. Vilken säkerhetsbestämmelse skulle förbjuda detta?

uppdatering

Under kryssningsförhållandet, fäst inte Säkerhetsbältesskylt. EASA-föreskrifter. Ja, du är ute från din plats men vi får gå runt är inte vi. Var är den svåra, skriftliga, säkerhetsregleringen?

    
uppsättning Koyovis 03.05.2017 17:22

3 svar

7

Detta har i huvudsak förklarats mig som "du är en fara i fara". ' Dessutom kommer slutsatser att om ström / ljus släcker, kommer du att gå på och resa människor, särskilt personer i din rad (vet inte hur det gäller så mycket om du är ett par / själv) och i sätt i evakueringens nödvändighet, eller i fallet med en flygvärdinna som behöver rusa till fönstret för att se ut. Hur de skulle göra det med dina ben framför dig i en sittande position, vet jag inte.

Jag vet att det inte är tillåtet på QANTAS (och Jetstar), Emirates, American, Virgin Blue, eller North West (nu defunct). Enligt min erfarenhet är det ganska vanligt att höra kaptenen eller flygvärdinnan meddela eller berätta för en passagerare om du är på en övernattning eller en lång flygning.

ADD: Stannade precis QANTAS-flyg, det här är mer eller mindre vad de sa. Flygvaktarna måste kunna hoppa till ett fönster eller en övertäckningslåda / passagerare i ett fönstersäte i en nödsituation, så påsar lutningsgolv, personer som sover på golvet är inte okej. Också nämnd var faran för passagerare vid turbulans osv, jämförelsen med att sova på baksätets golv i en bil i rörelse nämndes med en viss oväntad svängning eller brottning.

    
svaret ges 04.05.2017 05:45
12

Det beror på flygbolaget och tillsynsmyndigheten de är certifierade av. Finland är en del av EU, så jag antar att Finnairs certifikat finns under EASA: s luftfartssäkerhetsregistrering . Specifikt hittar en snabb Google-sökning:

CAT.OP.MPA.165 Passenger seating:

The operator shall establish procedures to ensure that passengers are seated where, in the event that an emergency evacuation is required, they are able to assist and not hinder evacuation of the aircraft.

Finnair skulle också skriva egna SOP för att se till att de uppfyller alla EASA-regs.

    
svaret ges 03.05.2017 18:28
4

Detta kommer att variera beroende på jurisdiktion och flygningsfasen, men i USA enligt FAA är detta förbjudet (sannolikt av flera skäl) för åtminstone några etapper av flyg och flygförhållanden. Detta är sannolikt en EU-fråga men här i USA ...

De kan inte göra det vid taxi och landning:

§ 121.311 Seats, safety belts, and shoulder harnesses.

(b) Except as provided in this paragraph, each person on board an airplane operated under this part shall occupy an approved seat or berth with a separate safety belt properly secured about him or her during movement on the surface, takeoff, and landing.

Och flygledaren var väl inom sina rättigheter om det fasta säkerhetsbältet tecknet är på tack vare

§ 121.317 Passenger information requirements, smoking prohibitions, and additional seat belt requirements.

(f) Each passenger required by § 121.311(b) to occupy a seat or berth shall fasten his or her safety belt about him or her and keep it fastened while the “Fasten Seat Belt” sign is lighted.

(k) Each passenger shall comply with instructions given him or her by a crewmember regarding compliance with paragraphs (f), (g), (h), and (l) of this section.

Jag letar fortfarande efter lagens bokstav om du behöver sitta på ett godkänt säte under kryssningsfasen med flygningen med "fastspänna säkerhetsbälten".

    
svaret ges 03.05.2017 18:21