Mount Takfläkt till Old Junction Box?

0

Är det ändå säkert att montera en takfläkt på denna typ av äldre takkopplingslåda (se bilderna)?

Jag hyr ett gammalt 1920-byggd hus där en gammal hängande armaturförbindningslåda var täckt med en blank panel. Jag vill hänga en takfläkt i det här vardagsrummet, men när jag är utsatt ser jag den här gamla kopplingsboxen som verkligen är i gipsen och skulle vara en stor besvär för att ersätta.

Ett foto är hur det såg ut när jag först tog bort det tomma omslaget. Du kommer att se den gamla gängade lampan monteringen. Med det berget monterat, liksom en del gips, kan du se att det är där ganska bra. Det finns ingen tillgång ovanifrån eftersom det är en trädbevuxen sovrumsgolv direkt på övervåningen. Den korsningslådan verkar hållas robust av de två rostfärgade huvudskruvarna (se bild) på en metallkorsstång bakom den.

Jag är säker på att min hyresvärd inte skulle vara cool med att taket sönderdelats mer för att ersätta den här gamla kryssrutan, så jag ville se om någon tycker att det finns en adapter eller ett sätt att eftermontera och anpassa den här rutan för att montera ett tak fläkt.

    
uppsättning Matt M. 18.04.2016 21:13

4 svar

1

Köp en ceiling hugger-stilfläkt (de utan stav eller med möjlighet att montera utan stammen).

Montera fläktens konsol direkt i taket med vridskruvar eller annat sådant fästelement. På så sätt kan fläkten inte stödjas av rutan alls.

Lycka till med ditt projekt!

    
svaret ges 18.04.2016 21:16
0

Det ser ut som om den nuvarande rutan skulle komma ut ganska enkelt. Jag skulle förmodligen få en ny låda med liknande dimensioner som är avsedd att bära en fläkt och montera den på metallstången på samma sätt som den nuvarande rutan gör. Vissa är utformade för att rymma ytmontering.

Annars handlar det bara om att hitta rätt hårdvarukonfiguration för att montera fläktbasfästet på det du har tillgång till - tydligen metallstången. Du kan kanske hitta längre versioner av skruvarna som finns där nu.

    
svaret ges 18.04.2016 21:24
0

Den här gamla elboxen är inte klassad för moderna fans. Det har inte 8-32 skruvflikar på två sidor. Jag föreslår att du tar bort den gamla metalllåda och ersätter den med en ny grundfläktlåda. Klart denna gamla låda är skruvad till ett golv eller takbjälk i ett gammalt hem. Den nya taklådan kan också skruvas ihop. Var noga med att stänga av strömmen innan du försöker detta eller ring en elektriker.

länk

    
svaret ges 19.04.2016 05:12
0

Stäng inspektion av bilderna visar att det här är en gipsring monterad i en 4-S eller 5-S-låda. Det är en märklig gipsring genom att den inte har standard gängade fästflikar.

Öppna gipset lite mer för att avslöja skruvarna i hörnet som håller ringen i rutan nedanför. Eftersom firkantlåset självt verkar vara tillräckligt förankrat kan du kanske installera en tungt fläktad 4-S / 5-S till 4-O-plasterring på den och borta. Eller dra helst lådan och installera en fläktkodad låda.

    
svaret ges 19.04.2016 06:01