I Harry Potter, hur gammal kommer en trollkarl bor att vara i genomsnitt?

41

I Harry Potter -serien är det klart att magiskt lutade individer (häxor / trollkarlar) kommer att leva att vara betydligt äldre än deras Muggle-kolleger? Från frågan Dumbledores ålder anges att Dumbledore var ungefär 115 år när han dog och vid Den åldern tycktes han knappast redo att sparka hinken naturligt.

Med det i åtanke, hur gammal kommer en trollkarl brukar vara, att hindra olyckor eller mord?

    
uppsättning Xantec 24.02.2012 15:12

8 svar

14

Enligt @ ykombinators förklaring tror jag att livet förväntan borde vara cirka 100, med tanke på att människokroppen försvinner mycket efter den åldern, även när personen har varit rimligt frisk.

Eftersom livslängden i de utvecklade länderna är omkring 80, och oldest of muggles nå 115 till 120 (= 80 + 35 ~ 40), det verkar rimligt att anta att en hälsosam genomsnittlig trollkarl kommer att leva 15-25 år mer än en muggle som ger 100 som ett möjligt värde för förväntad livslängd i trollkarlen, med högst 145 till 150 (100 + 45 ~ 50).

Observera att även om Dumbledore var "omkring 150" istället för 115, är dessa siffror fortfarande möjliga.

För att sätta ihop är en trollkarl som är över 100 bara gammal. McGonnagall var inte ung längre, men hon var inte för gammal än. 80 till 90 verkar vara ett bra tal för "genomsnittet".

    
svaret ges 24.02.2012 16:31
36
Tekniskt sett ska de ha samma åldersgräns.

Men som JKR lägger den i den här konversationen *,

Question: How old is old in the wizarding world, and how old are Professors Dumbledore and McGonagall?

J.K. Rowling: Dumbledore is a hundred and fifty, and Professor McGonagall is a sprightly seventy. Wizards have a much longer life expectancy than Muggles. (Harry hasn't found out about that yet.)

Trollkarlar har en längre livslängd än deras Muggle-motparter av skäl som förklaras nedan.

Många av de saker som gamla människor dör av kan botas på St. Mungo's Hospital för Magical Maladies and Injuries, för trollkarlar.

Observera att guider har bättre medicinska lösningar jämfört med vad muggles använder.

Madame Pomfrey, skolsjuksköterskan, kan bota benen på en natt, medan muggles måste bära ett kast i månader i taget, ha månader eller mer av fysisk terapi och kan fortfarande inte använda den trasiga kroppsdelen samma sätt.

Om du tittar på 15 vanligaste orsakerna av dödsfall världen över , är de enda två som inte kan botas av någon dryck eller dryck självmord och vägen olyckor .

Du är extremt osannolikt att dö av en trafikolycka om du inte kör, vilka guider gör det inte.

Så om du kan undvika att begå självmord, och även om du inte hör till Voldemorts era, är du ganska säker.

* Skamlöst kopierat från Slytherincess 'svar här

    
svaret ges 24.02.2012 15:27
3

I det kanoniska spelet Harry Potter och det förbannade barnet lär vi oss att, år 2020 (Albus Potterts fjärde år), vagnshäxan på Hogwarts Express har arbetat i tåget för 190 år - hon säger att hon anställdes som beskyddare av tåget (och uppgift att hindra studenter från att hoppa av det) av Ottaline Gambol, magisterminister från 1827 till 1835 ... Om hennes ålder är uppenbar spelade för skratt i lekret, ställer det fortfarande ifrågasättande själva orsaken till att Voldemort kände sig tvungen att skapa Horcruxes!

Vidare visar lektionen att McGonagall (född 1935, 85 vid den punkten ) fortfarande är Headmistress of Hogwarts, att fru Pomfrey (som redan arbetat där i 1971 , som leder en ung Lupin till Whomping Willow) är fortfarande sjuksköterskan och att Madam Hooch fortfarande är Flying instructor. Även om professor Sprout (som dixit Pottermore studerade vid Hogwarts ungefär samtidigt som McGonagall) har blivit ersatt av Neville i herbologi och det finns en professor Mazoni, antingen för DADA eller Charms (i vilket fall har han ersatt Flitwick , som redan övervakade Marauders OWLs i 1976 ).

Som du nämnde, var JKs gamla webbplatsens Wizard of the Month-funktion avslöjade att den varit född 1881 - och vi vet att han dödades 1997, så vid 115-116 år vid vilken ålder han fortfarande kunde simma till grottan som innehöll Voldemorts Locket Horcrux.

På Pottermore skriver JK att Isolt Sayre, grundaren av American Ilvermorny School of Witchcraft och Wizardry, dog vid 100 år gammal - med andra ord, samma ålder som hennes Muggle man .. Har magi hjälpt honom att hålla honom levande så länge? Även år 2020 dödades Petunia Dursley, född före 1960, i en relativt ung ålder för en Muggle-kvinna.

Men man kan göra en försiktighet här: om trollkarlar som trollhäxan och Dumbledore kan leva längre än Muggles, verkar det som om de ofta är benägna att magiska sjukdomar som kan få dem att dö för tidigt - som drakepoxar, vars offer inkluderar: Magister Eldritch Diggory (vid okänd ålder), Abraxas Malfoy (vars son Lucius föddes 1954, och som dog före 1996), James Potters " äldre " föräldrar Euphemia och Fleamont (som hade honom sent i livet) och de uppenbarligen medelålders föräldrarna till Tina och Queenie Goldstein.

En annan magisk dödsorsak uppstod också i Förbannat barn : Astoria Greengrass (Draco Malfoys fru) dog vid 37-38 år gammal av en "blodmalning" kasta på en förfader till henne.

Naturligtvis, om du tar hänsyn till de två trollkrigarna, blir de genomsnittliga trollkarlarna ännu kortare. Colin Creevey dog vid 16 år , Fred Weasley vid 20 Lily Evans och James Potter på 21 , Tonks vid 24-25 och Sirius Black, Remus Lupine och Severus Snape alla i trettiotalet .

    
svaret ges 30.04.2018 18:51
2

Jag kunde gå ut på en lem och säga två gånger det om Muggles. Om du tittar på Marchbanks, den professor som tog Dumbledores OWL, borde hon vara minst 20 år äldre än han, vilket betyder 170-175. Så 170-200 år borde inte vara omöjliga.

    
svaret ges 11.01.2016 13:54
1

I Harry Potter och Philosopher's Stone (filmen) finns en trollkarl som heter Barry Wee Willie Winkle som nämns i en daglig profetartikel:

"Barry Wee Willie Winkle firar sin 755: e födelsedag i stil ikväll genom att kasta en stor fest för alla trollkarlar och häxor som han någonsin har känt. 30 miljoner förväntas delta i kväll." - "Äldsta trollkarlen är 755", Dagens profet, 14 augusti 1991

Så utan en filosofsting bodde denna trollkarl för att vara 45 år mindre än 800 och det finns inget omnämnande av att han dör så vid epilogen som han kunde ha fyllt 788 år. Men livslängden är vanligen omkring 137 1/2 enligt deras ministerium för gudomlig hälsa.

Men båda använder filmerna som referenser så det kan vara icke-kanon eller bara semikan till böckerna.

    
svaret ges 23.03.2016 16:12
0

På grund av ett stort antal drycker, stava och andra magiska saker skulle en trollkarl troligen leva lite längre. Dumbledore hade också co uppfunnit trollkarlens sten som och en del av det kunde ha haft en liten inverkan på hans kropp.

    
svaret ges 17.01.2016 19:58
-2

Enligt länken var Armando Dippet (en före detta rektor för Hogwarts) mer än 300 år gammal när han dog. Det finns också en omnämnande av en åldersflygningstest som han skulle passera när han blev 355 år gammal. Jag skulle säga att guiderna verkar vara åldrande fyra gånger långsammare än muggles.

    
svaret ges 25.02.2013 15:20
-2

Jag skulle gissa att guider med tillgång till goda potions är i själva verket biologiskt odödliga och upplever inte försämringen från ålderdom som vi mugglar gör.

Till följd av detta dör trollkarlarna bara på grund av olyckor, sjukdomar, mord eller självmord.

Det skulle inte överraska mig i det minsta om han under Voldemorts första upphov till makten specifikt riktade sig mot gamla människor för att få sin politiska makt att vidarebefordra sina anhängare, de flesta eller alla var hans ålder eller yngre.

Det är också lätt att föreställa sig många gamla trollkarlar som är eller var fantastiska med sköldstavar, men alltför svaga att fysiskt undvika väl, vilket gör dem lätt offer för dödsförbudet.

Kort sagt, Voldemort och hans Death Eaters kan ha minskat wizardkinds genomsnittliga livslängd märkbart ... vilket gör frågan svårare att svara.

Även metuselahs som Dippet, Flamel och Winkle kan ha varit statistiska avvikare, inte normen.

Om du frågar, för att du vill skriva en historia, väljer du i princip vilket nummer du vill ha, rättfärdiga det i ditt huvud och se till att dina historier är överens med din rättfärdighet.

Om du frågar för att du bara är nyfiken, kommer du att behöva med den ålder som anges av ministeriet för gudomlig hälsa, som var 137¾, vid den särskilda tiden för publicering av den aktuella frågan om den dagliga profeten. .. vi kan bara hoppas att MoDH har bra matematiker, och att profeten inte ändrade siffrorna för att få saker att låta bättre.

    
svaret ges 08.04.2017 18:59