Amtrak tåg omdirigeras genom slutdestinationen av intermodal resväg - finns det något sätt att undvika backtracking?

4

Förra veckan åkte jag AMT005 (den västra delen California Zephyr ) från Omaha till Salt Lake City som en del av en resplan som gick enligt följande:

  • Omaha till SLC via Denver och den centrala korridoren på AMT005
  • SLC till Evanston, WY via privat fordon

På grund av en stenskridning som blockerade Central Corridor (ex-D & RGW) huvudlinjen i Colorado ungefär halvvägs mellan Granby och Glenwood Springs, avbröts AMT005 / 006 genom norra CO och södra WY i flera dagar - inklusive vår resa; Dessutom skickade denna omväg oss direkt genom vår slutliga destination Evanston, WY.

Är det i allmänhet inte möjligt att dra nytta av denna situation, eller är det möjligt att stoppa / avstiga vid slutdestinationen i det här fallet (om så är fallet, hur skulle man närma sig detta?), eller är det helt upp till ledaren?

Observera att detta var personlig resa. Affärsresor mellan dessa två punkter skulle vara en helt annan situation i mitt fall och långt utanför omfattningen av denna fråga!

    
uppsättning UnrecognizedFallingObject 03.12.2014 04:50

1 svar

4

Jag tror att det enda verkliga svaret på det här är att det inte kan skada att fråga personalen på tåg - med rätta och utan att låta som om du har en rätt att släppas ut där.

Men jag skulle inte få mina förhoppningar. Det verkar inte vara en passagerarstation i Evanston, och järnvägsbestämmelserna brukar rynka på att passagerarna växer mellan stationer utom i en faktisk nödsituation. Du kommer att hamna vid spårvagnen, på järnvägsfastigheter där du inte har något att göra, och skulle behöva föra dig till en allmän väg för dig själv. Tågpersonalen har förmodligen inte befogenhet att tillåta dig att göra det (särskilt eftersom järnvägsfastigheten i fråga inte är Amtrak-egendom).

Det ser ut från Google Maps som att det inte ens finns några nivåövergångar där du direkt kan komma ut på en offentlig väg - och även om det skulle fanns det skulle det medföra egna komplikationer längre än nödvändigt genom att stoppa på korsningen.

En ytterligare anledning till varför detta kan vara ett problem, även om det fanns en stationsplattform för att avlösa, är att om linjen används för avledning eftersom en annan är blockerad, kan den vara under kapacitetstryck som skulle förvärras av tåg gör oschemalagda stopp.

    
svaret ges 03.12.2014 15:40