How påverkar Changeling Disguise dina allierade?

3

I min nuvarande kampanj spelar en av mina spelare en Changeling. Han har begärt att han får hålla sin Changeling-släkt hemlig, och hittills har det inte varit ett problem eftersom han inte har flyttat framför partimedlemmarna.

Men senast besökte vi ett grått område. Han sprang ut i korridoren (i spelet) under ett socialt möte och kom tillbaka till rummet några sekunder senare och meddelade "Jag är nu förklädd som sheriffen." Eftersom jag inte visste vad jag skulle göra, hade jag bara honom rulla bluff mot allas passivinsikt. Detta förvirrade de andra spelarna som de trodde Hur kunde hans dölja dig oss ? Vi vet hur han ser ut redan! men jag fortsatte snabbt med att skylla på att changeling var en "illusion" trollkarl och alla föll bara för magi.

Så idag tittar jag tillbaka på spelanteckningarna från den senaste sessionen och påminner mig om denna situation i spelet. Jag går för att leta upp de specifika reglerna för Changeling power "Changeling Disguise" och jag läser detta:

Effect: You alter your physical form to take on the appearance of any Medium humanoid. You retain your statistics in your new form, and your clothing, armor, and possessions do not change. The new form lasts until you change form again. Any creature that attempts to see through your ruse makes an Insight check opposed by your Bluff check, and you gain a +5 bonus to your check.

Så i mitt specifika fall var jag inte för långt borta i min gissning (jag borde få dem att rulla aktiv inblick mot hans bluff istället för passiv insikt) om hur man navigerar här?

  • Behandlar den andra spelarens karaktär som "varelser" och gör dem gör skicklighetstävlingar i situationer som den här rätten att göra?
  • Hur är det med "normala" inställningar om bytet måste göra bluffkontroller även när han är i sin standard "mänskliga form"? (Hittills sedan han presenterade sig som den här "mänskliga" trollkarlen har jag antagit att hans allierade blint accepterar honom som en människa.)
uppsättning MC_Hambone 09.05.2014 21:41

2 svar

2

Två tolkningar

Det beror på om du menade att hans tecken kom tillbaka i rummet och meddelade "Jag är nu förklädd som sheriffen", eller om du menade att spelaren em> meddelade att hans tecken var förtäckt som sheriffen efter att ha kommit tillbaka i rummet.

Karaktär tillkännagav

I det första fallet försöker hans karaktär inte att övertyga de andra partimedlemmarna om att han är sheriffen, han försöker övertyga dem om att han använde en förklädnad snarare än att ändra form. Det är en vanlig bluff-interaktion, som inte skulle fungera på de andra spelarens karaktärer. De skulle bara reagera beroende på hur misstänkt deras spelare känner att de är och hur konstigt den karaktären skulle hitta denna händelse.

Spelare tillkännagavs

I det andra fallet försöker hans karaktär faktiskt att lura de andra karaktärerna med en magisk effekt. I det här fallet verkar det som att varje spelare skulle bestämma om deras karaktär var misstänkt för sheriffen, i vilket fall de skulle kvalificera sig som en "varelse som försöker se igenom din ruse" och skulle ha rätt till en aktiv insiktskontroll mot Changeling s Bluff + 5 check. Jag tycker att det här är meningsfullt, för vi testar inte spelarens karaktärs åsikter om någonting som sagt, vilket spelarna har kontroll över, men deras förmåga att se igenom ett magiskt trick, vilket är en svår uppgift som bör bero på deras färdigheter.

Pågående trickery

För din sista fråga, för första gången han träffade de andra karaktärerna, försökte han förmodligen bara se ut som en person, inte som någon speciell person som de faktiskt vet. I så fall är det osannolikt att de skulle vara misstänkta att försöka se igenom hans ruse, och skulle inte behöva rulla några insiktskontroller. Varje framtida tid han skiftar tillbaka till människa försöker han emulera en viss person, så de kan vara mer benägna att vara misstänksam och försöka se igenom ruse. Med det sagt, om en spelare bestämmer att deras karaktär vill göra ett aktivt försök att se igenom växlingens ruse, låt dem.

Hur jag skulle göra det

Det verkar som att det inte finns någon riktig riktlinje för att bestämma när man ska göra en roll. Jag tvivlar på att det här är RAW, men här är vad jag skulle göra för att göra det här förnuftigt.

Har spelaren rulla en Bluff + 5 check varje gång deras karaktär använder Changeling Disguise. Detta tal representerar hur bra ett jobb karaktären gjorde vid det specifika shapeshift-försöket, vilket skulle vara statiskt tills de skiftes igen.

När någon ser dem - PC eller NPC - jämför den Bluff-kontrollen till passiv Insight. Om Insikten är högre, har teckenrutan Insight. Detta representerar karaktären passivt märker något är avstått och gör en dubbel-take.

Lägg till eller dra några relevanta modifierare i Insight-rullen, som om den karaktärsrullande Insight känner till den person som Changeling är förtäckt som eller inte, jämför sedan den aktiva rullen till Bluff-rullen. Om Insight rollen är högre är teckenet medveten om att något är fel och kan vidta åtgärder för att bestämma exakt vad det är.

    
svaret ges 10.05.2014 04:19
2

I allmänhet arbetar D & D och andra D20-spel inte interaktiva färdigheter på datorer. Du kan inte Bluff eller skrämma spelarna till att göra något, eller övertyga dem om att tro på en lögn du har sagt. Du kan inte använda diplomati för att förbättra sin disposition. Idén är i grunden att, medan du kan påverka en NPC, drivs datorer av faktiska spelare och du kan inte ändra en annan spelares sinne.

Som sagt tycker jag att det är helt rimligt att, för något mekaniskt som att se igenom en förklädnad, fungerar interaktionsförmågan bra. Det handlar inte om att övertyga dem. Det handlar om att arbeta mekaniskt mot vad de märker. Därifrån kan de bestämma huruvida de tycker att det är konstigt att den här killen kunde gå ut och tillbaka med en perfekt förklädnad, och de kan komma med sina egna slutsatser om hur han gjorde det.

När det gäller den slutliga frågan träffar den den underliga mitten av "Förkläder jag mig själv som en viss person eller som en allmän typ". De dömer honom verkligen av den senare, som i allmänhet bär en bonus eftersom de inte har något specifikt att basera det på. Så istället för "Min godhet ... kan du inte vara Elvis Elven Enchanter! Du ser inget ut som han!", Det kan istället vara "Du vet ... någon säger någonsin att dina öron inte ser rätt ut ? Som om de är halvbakade? Teoretiskt sett borde han göra en ny duggförändring varje gång han morphs tillbaka till denna "standard" form, men med alla bonusar för "känner målet extremt bra".

Som ett postscript finns det en bra diskussion om fördelar och nackdelar med att tillåta användningen av interaktionsförmåga på andra spelare i Hur man använder sociala färdigheter kontra spelare karaktärer , med den allmänna tenoren av svaren väger mot" det skiljer sig inte från att bestämma att svänga ett svärd på en dator. Det kan kanske fungera. Det kanske inte. Det kan också orsaka mild vrede av spelaren ".

    
svaret ges 09.05.2014 22:11