Hjälp att identifiera en modern fantasi kort historia

9

Jag går lite nötter försöker räkna ut det här. Det är en av de sakerna där det inte är så viktigt, men jag kan inte hitta något som jag trodde jag visste och det kollar på mig.

Det är i grund och botten en novell som jag läste relativt nyligen (Även om det kanske varit en riktigt gammal antologi, eftersom jag plockar upp dem då och då, eller det kunde ha varit relativt nytt). Om jag minns rätt var det en modern fantasihistoria, om en liten pojke (kunde ha varit en tjej) som har någon form av magisk talang eller makt, men bor hos en person (jag tror en kvinna, men kan vara en man) vem han tror är hans förälder, eller moster / farbror eller ... något? Hur som helst förbjuder den här personen att använda sina krafter, och kanske håller sina krafter undertryckta på något sätt också. Och det verkar som om de är ganska grymma mot honom.

Det förefaller mig som att det ägde rum mest i det hus han bodde i, det är möjligt att han var snäll av fånge inuti.

Jag vet att det är absurt vagt, men det är därför det driver mig.

Den enda marginellt specifika sak som jag minns är slutet, med att han på något sätt bryter sig bort från denna förälderfigur och flyr ut dörren till gården ... och då är han fångad tror jag, men jag tror att det visar sig att Personen han har bott med är inte egentligen sin väktare, men någon som kidnappade honom eller något, och planerade att stjäla sin kraft eller ... någonting.

Jag kommer ihåg att vissa externa styrkor visar upp för att spara dagen i slutet, berätta för honom och att de letat efter honom men han var gömd när han var i huset eller något.

Jag får förmodligen allt fel eller blandat, men ... kan någon hjälpa mig här?

    
uppsättning GammaPaladin 05.04.2016 00:02

1 svar

1

Det låter lite som Bradbury's "Jack-in-the-Box", men med en annan avslutning: länk

    
svaret ges 08.08.2016 22:06