Var man kan köpa vintage skidkläder

Varför skulle någon vilja ha vintage skidkläder? Tja, vintagekläder är trendiga, så det är ingen överraskning att vissa skidåkare också vill utföra retroskidkläder.

Att gunga i en ljus, neon skiddräkt kan vara en bra konversationsstart på apres-ski baren. Vissa skidorter är också värd för "retroskidagar" där du kan få en rabatterad liftbiljett om du dyker upp i vintage-skidkläder.

Här är en titt på skidåkning i vintage skidkläder, inklusive vad du ska ha och var du ska handla.

Kan du åka i vintage skidkläder?

Ett varningstecken: vintage skidutrustning är inte nödvändigtvis det bästa alternativet för funktion. Med tiden slits de funktioner som krävs för att hålla dig varm och torr - som vattentät tygbeläggning, vindtäta fibrer och isolering - med tiden. För att inte tala om, varje år förbättras tekniken för skidkläder avsevärt, så när du åker skidor i vintageutrustning kommer du att vara bakom tiden på fler sätt än ett.

Men det är inte att säga att du inte kan byta ut "funktion" för "kul" då och då. Om du letar efter en rolig skiddräkt, leta inte längre med dessa fantastiska butiker, där du kan köpa roliga vintage skidkläder.

Var man kan köpa vintage skidjackor, byxor och accessoarer

1. Shinesty.com

Shinesty säljer herr- och dambyxor i en uppsjö av neonfärger, retro-tryck och 70-talets passform.

2. Retro skidbutik
Denna butik har en massiv samling vintage-skidkläder, från den klassiska onesie till truckerhattar, vindskydd, västar och tröjor. Det bästa med shopping från Retro Ski Shop? Du kan till och med hyra retroskidkläder om du bara vill åka - och festa - i några dagar, sedan skicka tillbaka din utrustning och gå tillbaka till framtiden nästa dag.

3. Tuckernuck
Tuckernuck säljer en samlad samling av retro skidkläder, inklusive jackor, tröjor och enstycke, till priser som är ganska låga.

4. Vintage Trender
Vintage Trends har ett brett utbud av vintage-skidkläder, perfekt om du letar efter något som är lite mer dämpat än dina typiska ljusa neon-retrofynd.

5. Retro berg
Om du letar efter skidkläder som har ett vintageutseende men kvalitet från XNUMX-talet, är Retro Mountain ditt val.

6. VintageSki
Från t-shirts till affischer, vintageskidor (naturligtvis bäst passande för dekoration), VintageSki har en roterande samling av handplockade retroskidar.

7. Vintage Ski World
Vintage Ski World är som ett varuhus med retroskidförnödenheter. Handla en samling av både antika och antikinspirerade skidrelaterade föremål, från affischer, skidstavar, kuddar till pussel.

8. Neon Stock Yards
Denna snygga butik ger en rolig, skraj online shoppingupplevelse. Bläddra i heltäckande kostymer, ryggsäckar, skidbyxor och jackor, väskor, ryggsäckar och mer.

Hittar du inte det du gillar? Glöm inte att Etsy och eBay också är bra resurser för vintage skidkläder. Även om de inte är helt samordnade som de butiker som anges ovan, kan de ibland vara en skattkista för slumpmässiga vintagefynd.