Dual Brittisk / Irländsk medborgare - Kan jag sponsra någon som kommer att träffa mig i Grekland?

1

Jag har en online-vän jag vill träffas. Hon är från Filippinerna, men bor och arbetar idag i UAE. (Hon har en fungerande visum där). Hon har varit där i mindre än 6 månader.

Jag har både ett brittiskt och irländskt pass. Vi vill båda träffas halvvägs, så Grekland verkar som en bra mötesplats både på distans och tidssidor.

Eftersom min vän har mindre än 6 månaders kontoutdrag från UAE kommer hon inte att bli berättigad till Schengenvisum utan sponsring. Jag antar att hon inte kommer att kunna använda bankdeklarationer från sitt bankkonto på Filippinerna, eftersom hon appplying från UAE?

Eftersom jag är brittisk och irländsk, är jag EU-medborgare, därför har jag inga viseringsbegränsningar när jag kommer in i Grekland, oavsett anledning jag väljer att resa dit. Kan jag dra nytta av detta för att sponsra min Filipina-vän när hon möter mig i Grekland?

Tack!

    
uppsättning JoeJe 25.02.2018 22:30

1 svar

2

Jag tror att du missförstår typen av "sponsring" när det gäller Schengenvisum och syftet med bankkonton.

  • Visumtjänstemän vill förstå där pengarna för resan kommer från att se till att det är en lyx (dvs. din flickvän vill se sevärdheterna och sedan lämna igen) och inte en investering (dvs din flickvän planerar att arbeta i EU).
  • Visumtjänstemän vill förstå levnadsvillkoren för din flickvän där hon bor nu för att mäta om hon villigt lämna igen.

Ditt löftet att betala kan lösa den första frågan. Det kan aldrig svara på den andra frågan. Så hon behöver nämna ditt "sponsring", speciellt om hon inte hade råd med resan annars, men hon behöver fortfarande visa sina omständigheter i UAE.

Saker kan se annorlunda ut om du bodde tillsammans i ett stabilt, långsiktigt förhållande.

    
svaret ges 26.02.2018 07:13