Peerless Boiler korrekt tryck orsakar spolande ljud?

0

Vårt strålningsvärmepanna tenderar att "spola" mycket högt varje kväll. Det verkar gå på ett tag också. Vi har tre zoner och jag tror att det bara händer med den enda zonen i vårt sovrum. Från min förståelse kan detta bero på lågt tryck. För det första kan detta vara en orsak till detta spolning eller löpande ljud i radiatorerna? Om så är fallet, vad ska trycket vara eller varierar det? Enligt vår mätare är trycket ca 25psi.

Jag skulle vilja få en uppfattning om vad problemet kan vara innan vi ringer in någon för att se på den och åtgärda problemet. Tack.

    
uppsättning junta 29.11.2016 05:30

2 svar

1

Luft fäst i linjerna. Det finns vanligtvis en automatisk luftluft i systemet men inte alltid. Den ska monteras på en "luftskopa" eller luftavskiljare som också kan ansluta expansionstanken. Fast den inställningen kan variera. Ett namn märke luftluft är Hy-Vent. Om du inte har en, bör du ha en installerad. Om du är praktisk, installera den själv.

Och detta kan vara ett tecken på större problem eftersom luften inte visas magiskt i ett varmvattensystem. Har du märkt något vatten på / nära pannan? Din expansionstankmembran kunde ha misslyckats och luften har läckt in i dina linjer. Du kan testa det med med en däckmätare eftersom passningen är densamma som ett bildäck och ligger under ett lock på motsatt ände av röret. VARNING! Låt systemet svalna lite innan du gör det annars kan du bli sprutad med skållande vatten.

En annan sak att leta efter är läckor runt grundplattorna och rörledningarna. Det skulle kunna införa luft i systemet.

    
svaret ges 30.11.2016 21:43
0

låter som om du har luft i vattenledningarna. Om du har baseboard varmvattenvärme är luften troligen problemet. I denna typ av system är luften svår att lufta. Det borde finnas luftventiler där röret slocknar.

    
svaret ges 30.11.2016 00:51