Varför fick Jimmy inte tillstånd att flyga sin reklam?

9

I s02e03 av Better Call Saul gör Jimmy en kommersiell för att nå invånarna vid Sandpiper Crossing. Han flyger det utan att fråga sin chef för tillstånd att göra det, vilket gör honom i trubbel.

Varför pratade han inte bara med sin chef innan han lämnade videon? Han visste att hans chef var öppen för tanken. Jimmy var på väg att visa sin chef videon när han ändrade sig och bestämde sig för att hålla det själv. Detta verkar bara orimligt. Vilken eventuell nackdel kan visa videon har för honom? Enligt min mening kunde han bara ha spelat det spara och rädda sig mycket problem. Speciellt när det inte finns någon uppenbar uppsida av denna riskabla manövrering.

    
uppsättning Tobi o' Bobi 18.04.2016 08:32

2 svar

12

Han visste att de skulle sätta ner affären och omvandla den till något som inte var det han ville och skulle vara ineffektivt och han skulle inte ha någon kontroll att utföra sina idéer. Tänk på följande transkript där Jimmy tittar på den enda kommersiella de hade gjort tidigare med sin assistent Omar.

[VCR whirring] [Tone plays]
MALE ANNOUNCER: If you or a family member have been diagnosed with mesothelioma or related conditions, you may be entitled to monetary damages. Mesothelioma is a rare lung disease, usually associated with exposure to asbestos, a known human carcinogen. Long-term inhalation of asbestos fibers can cause serious or fatal illnesses, including malignant lung cancer, mesothelioma, and asbestosis.
Omar: I remember they worked real hard to get that just right.
Jimmy: To get what just right?
Omar: Oh, the... the swirl. They wanted it kind of nebulous, but not too nebulous. Then there was the issue of the speed. I remember there were a lot of meetings about that. ...victims and their families.
Jimmy: I'll bet.
call Davis & Main at 505-242-7700. That's 505-242-7700.
Jimmy: [Sighs] Cliff signed off on this?
Omar: The partners were very happy. What do you think?
Jimmy: I think... whatever happened to showmanship?

Han ville göra den kommersiella sin väg. Han ville inte komma ihop i oändliga möten som argumenterade för virvlar när han hade exakt vad han ville ha redan och han visste att de inte skulle godkänna sin version så att han sprang i hopp om att dra nytta av det faktum att det visade resultat. Han gick med filosofin att "be om förlåtelse, inte tillåtelse".

Han förklarar också sina handlingar till Kim efter att hon straffas för att veta om den kommersiella och inte säga någonting.

I honestly thought I could fix it. I thought they'd understand once they saw the numbers. I knew it would work, and it did.

Slutligen, om jag inte kommer ihåg felaktigt, visas i en av de senare episoderna en "fast" version av reklamen och det har verkligen blivit ändrad till en klon i den andra kommersiella som Jimmy kritiserat med "blå virvlar runt ", bekräftar hans rädsla för att de skulle ha ändrat sin kommersiella till något annat än vad han ville ha. Enkelt uttryckt är Jimmy en ensam varg och fungerar inte bra på ett lag.

    
svaret ges 18.04.2016 11:05
3

Även om det var tillräckligt med svar, ville jag lyfta fram en viktig del av Jimmys tankegång:

När du anländer till Davis & Main, det finns en strömbrytare märkt "DO NOT TURN OFF". Meddelandet är tejpat så att du inte ens kan vrida omkopplaren utan att avsiktligt ta bort meddelandet.

Jimmy flickar det ändå. För att det är vem Jimmy är. Han spelar inte enligt fastställda regler. Han går med sin tarm och försöker göra vad han tycker är rätt.

Samma händer med kommersiella. Det finns viktiga punkter där Jimmy kunde ha pratat med Cliff. Vid ett tillfälle tycktes det vara uppenbart för honom att göra det. Men han valde att inte göra det. För att han inte spelar med regler som han inte håller med.
Och Jimmy var inte överens med den regel som Cliff behövde skriva på Jimmys hårda arbete.

Hela Davis & Huvuddelen är att visa upp en del av Jimmys persona. Han gör sin egen sak inte för att det gagnar honom, men för att han tycker att det är rätt . Fram till dess kan du ha argumenterat för att Jimmy skär hörn eftersom det är lättare eller direkt fördelar honom på något sätt. Men han har tydligt skjutit sig i foten med hur han uppträdde på Davis & Main, men han ångrar inte det. Eftersom han inte är i det för sig själv, är han i det för det han tror är rätt.
Och det är en återlösande kvalitet för Jimmy, och jag tror att den inkapslar kärnan i hans karaktär.

Jag tror också att Saul Goodman saknar samma egenskap att han vill göra det rätta. Jag förväntar mig att förlusten av detta drag är (del av) nyckeln till Jimmys övergång till Saul Goodman. Men det här är bara en uppskattning för min räkning, självklart.

    
svaret ges 12.05.2017 13:08