Alkohol-valfria desserter?

2

Jag har en middag / make-fancy-cocktailsfest, och försöker träna på menyn. Eftersom det är en cocktailparty, förefaller det vara lämpligt att ha någon form av alkohol i efterrätten.

Svårigheten är att för den utsedda föraren behöver vi ha en alkoholfri version. Så ett recept där du bara lägger till alkoholen vid det sista steget skulle vara perfekt. Tyvärr försöker jag bara hitta upp recept där det helt kan uteslutas, i motsats till att det inte läggs till vissa serveringar.

Har någon några förslag?

    
uppsättning Margaret 19.01.2013 11:03

3 svar

6

Den enda efterrätten jag kan tänka på var alkohol verkligen skulle göras på en del av portion skulle vara den typ av glassparfait som vi brukade servera på en restaurang som jag arbetade på i min långa ungdom: det var i huvudsak vanilj glass lagad i parfaitglas med en söt likör som har au de noisette eller Framboise - möjligheterna är oändliga. Du kommer märka att det här i huvudsak är en minimalistisk vuxen sundae, så du kan enkelt ha en tillagd med vanlig karamelsås eller chokladsås för den utsedda föraren.

Om problemet är en utsedd förare, snarare än en återhämtande alkoholist som kan ha nej alkohol alls, skulle jag inte oroa mig för mycket. Många desserter som innehåller alkohol har mycket lite per portion, och borde inte vara ett problem för föraren. Några av dessa är spektakulära utställningsstycken. Något du kanske anser är:

  • Bananer Foster
  • Crepes Suzette
  • Rumskaka
  • Trufflar (som lemontwist nämns i deras kommentarsvar)
  • Trifle

Ett annat alternativ skulle vara ett antal rika kaffebaserade drycker, där du kan släppa bort spritet för den utsedda förarens del. Inte verkligen en efterrätt, men i linje med ditt tema.

Slutligen tror jag inte att någon fest, till och med en cocktailparty, kräver efterrätter med alkohol i dem. Var fri. Servera vad du vill. Servera ingen dessert alls om du vill.

    
svaret ges 19.01.2013 15:34
3

Crepe Suzette?

Då är crepes och glass, eller chokladsås, bra för förarna. Som en sidotal skulle mängden alkohol i de flesta öknar vara långt under gränsen för körning i de flesta regioner.

    
svaret ges 19.01.2013 22:06
0

Flambeed crepes är ett alternativ (grand marnier (för en apelsin smak), calvaldos (med äpplen), konjak eller liknande).

Creme Brulée kan också vara väldigt spektakulärt, om du redan har en hård sockerskork kan du använda något ganska högt bevis, som everclear (flavorless) och extra socker, och sedan sätta det på eld precis framför dina gäster. Jag rekommenderar att träna först så att du får maximal effekt.

    
svaret ges 31.01.2013 09:55