Can präster skapar heligt vatten?

31

Jag kör en 5: e utgåva kampanj som går bra. Jag är inte så mycket erfaren i systemet just nu, och min grupp har gått in i en liten bit - det är inte spelbrott, men det brukar komma upp nu och då och jag vill bara vara säker.

Är det möjligt för den präster i festen att skapa heligt vatten?

Som sagt kan Bless endast användas på varelser. Finns det ett sätt för en spelare att välsigna vatten?

    
uppsättning alephtwo 17.01.2015 05:59

2 svar

14

Xanathars Guide to Everything har en 1: a nivåers kyrka och paladinstavning som heter Ceremony , som har ett antal olika alternativ som motsvarar saker som traditionellt varit sakrament i kyrkan i den verkliga världen - bröllop, begravningar, åldersceremonier, försoning och etc. En av dessa alternativ är:

  • Bless Water. You touch one vial of water and cause it to become holy water.

Denna stavning har en gjutningstid på en timme och varje alternativ kräver 25 gp värde av pulveriserat silver, vilket stavningen förbrukar .

Detta motsvarar perfekt med den "speciella ritualen" som beskrivs i grundläggande regler under heligt vatten , vilka:

takes 1 hour to perform, uses 25 gp worth of powdered silver, and requires the caster to expend a 1st-level spell slot.

Så, medan @ sadaqahs svar är korrekt före Xanathar, verkar det som om de har bestämt sig för att fylla i detta saknade utrymme med en viss stavning.

    
svaret ges 11.11.2017 06:08
53

Under "Kapitel 5: Utrustning" i Spelarens grundläggande regler och < em> Spelarens handbok :

A cleric or paladin may create holy water by performing a special ritual. The ritual takes 1 hour to perform, uses 25 gp worth of powdered silver, and requires the caster to expend a 1st-level spell slot. (PBR, p. 49; PHB, p. 152*)

Ritualen expanderar bara en 1: e nivå stavningsplats; Det tar ingen särskild stavning för att skapa heligt vatten.

Posten beskriver ett enda objekt (kolv), så det här är det belopp som en cleric eller paladin kan skapa med en 1: a nivåspell och 25gp pulveriserat silver.

Innehållet Helt vatten sträcker sig över sidorna 151-152 i PHB och har intervenerat blocktext, så det här är enkelt att missa.

    
svaret ges 17.01.2015 06:11