När arkitekten säger att Zion är död, hur är det sant?

4

I Matrix Reloaded sa arkitekten att han förstörde Zion gång på gång. Vad jag inte förstår är om de är alla döda, och det har hänt flera gånger, hur fortsätter de att komma tillbaka? Om de förstördes en gång så borde det vara det.

Kan någon förtydliga eller presentera en teori om vad arkitekten talade om? Har han förstört dem tidigare eller är han bara BSing? Om han har, är den verkliga världen till och med riktig? Och om den verkliga världen bara är ett program inom matrisen, vad är det som är meningen med filmen då? Eller repeterar människorna Sion varje gång? Om så är fallet, hur är Sion på samma plats varje gång de repopulerar det? Kör maskinerna bara riktiga världssimuleringar på hur man besegrar REAL Zion? VAD GÅR PÅ?!

    
uppsättning Drew ski 15.09.2015 18:05

3 svar

8

Det skulle behöva vara mycket längre för att svara på alla dina frågor. Jag föreslår att du följer nedanstående länkar för att få en mer fullständig förståelse.

Såsom förklaras här , erkänner arkitekten att Neo har misslyckats flera gånger för att skapa en matris som 100% av människorna accepterad. Den nuvarande "framgångsrika" matrisen vi finner Neo in accepteras endast av 99% av människor. De återstående 1% är rebellerna som hittades i Zion och försökte besegra maskinerna.

Problemet är, eftersom Zion-besättningen ständigt försöker koppla bort människor från The Matrix, kommer andelen att växa och orsaka systemkrasch. För att skapa en balans mot den händelsen konstruerade arkitekten den nuvarande matrisen för att ha Oracle, som skulle avslöja Prophecyen till defektorerna och skicka dem på vildgåsjakt för att finna Den som förhoppningsvis skulle förstöra maskinerna och den fria mänskligheten från matrisen. Och för att citera från länken ovan,

Behind this door the current version of Zion is destroyed, but the One selects 23 people to build the next version. Humanity lives on in a cycle of controlled futility as the machines allow them their 'rebellion'.

Alla 5 av Neos förflutna valde den dörren, omstartar matrisen (resulterar i förstörelsen av Zion) och börjar om över. Detta höll cykeln på gång, vilket innebar att 99% av människorna var oblivious till det faktum att de huvudsakligen är batterierna som håller maskinerna i drift.

Poängen för filmerna, som hittades här , är det på grund av Oracles vällagda plan, väljer Neo den andra dörren. Resultatet är att maskinerna gör en överenskommelse med Neo för att stoppa förstörelsen av Zion och tillåta att 1% lever utanför The Matrix framåt så länge Neo kan förstöra Agent Smith (det nya sanna hotet till både människor och maskiner, se underavsnitt: Oracle Gamble från andra länk).

Att citera den andra länken:

Neo allows the inevitable to happen, unbalancing the equation, thereby giving the machines control of Smith through Neo's jacked in body. Neo-Smith is destroyed by the machines, then all the other Smiths are destroyed, leaving programs he previously took over lying on asphalt, 'free' again. Smith is defeated, and the Matrix reloads to version 7, with Zion persisting this time.

Och från FAQ-sidan på den här webbplatsen för att ge ytterligare förklaring:

Smith has taken over Neo, fulfilling his only purpose, and unbalancing the equation. He's also directly connected to the machine mainframe through Neo's body. The machines can now delete him and revert/delete all his copies. Neo's body is carted away by the machines to assimilate his code into the mainframe. There is now a fragile peace between humans and machines. The machines, through the Architect, agree that minds that want to be freed will be. Zion will persist, with all their memories of what has happened. Humanity will begin to rebuild, freeing minds from the Matrix in manageable numbers.

Och för att stödja det, i den sista scenen i The Matrix Revolutions, ser vi The Architect talar till The Oracle om det farliga spelet hon spelade. Hon svarar att "Ändra alltid är." Cykeln är bruten, och Zion är sparad.

    
svaret ges 15.09.2015 19:35
4

Arkitekten är bokstavlig. Han har förstört Sions befolkning förut och är redo att göra det igen. Han förklarar Neo att syftet med den är att fortsätta cykeln. För det ändamålet förväntas Neo välja ett antal personer från matrisen att frigöra, och berättas att de kommer att bli grunden till nästa Sion.

The Architect: The function of the One is now to return to the Source, allowing a temporary dissemination of the code you carry, reinserting the Prime program, after which you will be required to select from the Matrix 23 individuals - 16 female, 7 male - to rebuild Zion. Failure to comply with this process will result in a cataclysmic system crash, killing everyone connected to the Matrix, which coupled with the extermination of Zion will ultimately result in the extinction of the entire human race.

Så denna grupp av Matrix flyktingar kommer att förstöras, men en ny grupp kommer att befrias och tas med av "The One" till den här underjordiska hamnen, utan tvekan förklaras för dem som ett kvarvarande av kriget - verkligen är ärren från slaget kommer fortfarande att vara uppenbart - och ges sitt uppdrag att söka andra i matrisen som kan expandera sina sinnen tillräckligt för att kopplas ur. Han ger dem allt de behöver för att börja, och lovar sedan hans eventuella återkomst för att ge dem hopp och en frälsning för deras arbete.

Detta speglar Morpheus 'förklaring till hur historien om hans Sion grundades. "Det var han som befriade den första av oss", säger han till Neo, som pekar på en tid då Zion var tom och ett litet redningsband kom fram av någon som hade stor makt över matrisen.

    
svaret ges 15.09.2015 19:33
-2

Zion är i matrisen. Därför har Neo befogenheter att förstöra maskinerna på vägen till maskinstaden. Även Neo är faktiskt i helvete, han är en brottsling, och han vaknar i ett helvetehål ... bokstavligen ... med lava som flyter runt dem under sina lilla fester i Zion. Han accepterade (FALSE) "Trinity" och Morpheous som hans frälsare, när de faktiskt är brottslingar. De leder honom vilse. Gilla det eller inte ... majoriteten av befolkningen är kristen, och folk älskar att blanda kristendomen till sina verk som det fungerar som på en undermedveten nivå.

    
svaret ges 25.09.2016 03:47