How att länka en skyddsavdelning till ett "nyckel" objekt?

2

Jag bygger en tomt som kräver att ett specifikt träd i en skog bara drabbas av skada under särskilda omständigheter, som under fullmåne eller med en speciell yxa, eller (helst) när ett visst objekt förstörs. Finns det en stavning, magisk post eller annan effekt som kan göra detta?

    
uppsättning Arthaban 05.11.2017 10:46

2 svar

1

Om du vill ha fullständig otrygghet, kan du ha ett hantverkat psioniskt föremål som kontinuerligt producerar effekten av den 9: e nivån i psion Power Timeless Body. Det skulle ha en ganska brant kostnad baserad på kraftnivån, manifestnivån, den kontinuerliga effekten och begränsningen av nej objektspår (eftersom träden inte har magiska objektspår i den mån jag är medveten). Den totala kostnaden skulle vara 9x17x2000x2 = 612.000 gp och en motsvarande mängd xp per ordningen för skapande av normala magiska objekt.

Alternativt, och jag föredrar smaken av detta alternativ mer, du kan gå med en befintlig process som verkar ganska lik, nämligen skapandet av en lich. En humanoid blir en lich genom att skapa ett phylactery för att lagra sin livskraft (krav: Craft Wonderous Item feat, caster nivå 11+, 120.000 gp, 4.800 xp). Låg / phylactery-ingången anger inte vilka stavar som används, bara att ämnet är humanoid och en tillräckligt kraftfull stavfyllare. Medan ett träd inte är en humanoid, är det inte heller en drake, och ändå är drakolier en sak. Så, en tillräckligt motiverad magisk användare av en viss övertygelse kan förmodligen komma fram till ett sätt att göra ett trädfylactery. Det skulle inte göra det oskadligt, det skulle bara innebära att det skulle fortsätta att komma tillbaka tills phylactery hittades och förstördes också.

    
svaret ges 06.11.2017 18:09
0

Glyph of Warding (PHB 236) kan användas för att förhindra åtkomst till området. Glyfen är nästan helt formad av caster. Du kan få det att vara ett förslag att vända sig, en explosion som förstör dem som korsar gränsen eller något annat i enlighet med dessa linjer. Du kan sätta glyfen på trädet eller du kan binda den till ett föremål som ligger kvar i trädet. Glyfen kan kopplas till ett lösenord för att inaktivera det eller att gå in i det utan att utlösa det. Jag, som DM, skulle tillåta caster att binda ett objekt som en "nyckel" istället för ett lösenord. Verkar inte som för mycket av en sträcka till mig. Du kan få ett magiskt objekt som genererar glyfen varje gång stavningen upphör / triggar också, så det är inte en enda sak.

Ett annat sätt att åstadkomma skulle vara att helt enkelt skapa den stava du vill ha och frö den i världen. Du vill att din parti mage ska ha tillgång - tips på en grimoire av avdelningar och avskärmning, tappade förlorade men hittades nyligen. Tala med den gamla mannen i grottan och han lär dig det till ett pris. Eller kanske en mages guild håller ett seminarium som täcker det nya materialet och alla intresserade kan delta, begränsa 100 platser, pris per säte 5000 gp. Eller kanske din partis mage hoppade över den dagen av trollkarlens college och han har lite borstning att göra. Det är något han borde ha känt men kommer bara efter lite rudimentär studie.
Min poäng med den här är att du, som DM, kan skapa vad du vill och göra det till en del av inställningen. Reglerna tillåter även spelarna att skapa anpassade stavningar, varför kan inte DM?

    
svaret ges 06.11.2017 18:27