Vår kan getmjölk vara beredd att minska den "håriga" efter smak den har?

4

Jag har köpt getmjölk som ett alternativ till mjölk. Andra och jag säger att det finns en stark "hårig" efter smak vilket gör det mindre trevligt. Att tillsätta socker späd inte ut / minska den smaken. Finns det något sätt att förbereda det eller lägga till något för att göra det efter smaken mjukare?

    
uppsättning Vass 15.03.2016 16:48

2 svar

3

Jag tror att jag förstår vad du menar om "hårig" smak; Jag tänker på det som en "goaty" smak. Tyvärr bidrar geitens diet mycket mer till mjölkens smak än får- eller kodieter / mjölk. Detta är en av anledningarna till att getmjölk är en favorit när det gäller osttillverkning. Det lägger till en liten funkiness för osten.

Nu allt som sagt, hur dricker du din mjölk? Jag älskar get yoghurt och ost, men jag är inte galen på getmjölk i mitt kaffe. En del av detta har att göra med temperaturen där du konsumerar mjölken. Jag brukar äta min yoghurtkall, och geten är märkbar, men inte lika mycket som när jag försöker dricka det i mitt kaffe. Varma / heta livsmedel tenderar att "smaka" starkare, medan kalla matar typ av numb dina smaklökar.

Jag vet att jag inte har svarat på din fråga. Jag tror att om du drack det ett tag (säg två veckor) så märker du det mindre och mindre. Som om att flytta från helmjölk till skummjölk.

    
svaret ges 29.03.2016 00:11
0

Utan att ha smakat det själv, får jag veta att getmjölk bara serveras iskallt, annars smakar den på en muskulös, getig eller hårig väg som du säger.

    
svaret ges 29.03.2016 05:40