X-Men: Varför noterade Psylocke Jubileums närvaro i australiensiska outbacken?

8

I Uncanny X-Men (Vol I) # 244 jubileums tailgates genom Gateways teleportationsfönster från LA till den ödda australiensiska outbackstaden där X-Men har sitt huvudkontor.

Hon förblir där i att gömma sig tills de återstående X-Menna (Psylocke, Colossus, Havok, Dazzler) kommer in i Siege Perilous i Uncanny-nummer # 251.

I Uncanny # 248 framgår det att jubileet har sugit mat från X-Mens reserver när Colossus märker att deras matleverans är lägre än vad den borde vara. Och då visas Jubileum på att skaffa pantryet senare i frågan.

I # 245 visas Psylocke (Betsy Braddock) på vakttjänst för deras HQ (förmodligen psi-skanning av området). Och i # 248 utför hon en "Full intensity" psi-scan på det omgivande området medan man letar efter Storm.

Så min fråga:

Om Jubileum var i närheten av X-Men för dagar (eller veckor) i den ödda australiensiska outbacken, och Psylocke utförde ofta psi-scanningar av området, varför noterade Psylocke aldrig Jubileums närvaro ?

X-männen var i allmänhet på hög varning under dessa problem eftersom de fruktade angrepp från Reavers. Det verkar osannolikt att den telepatiska Psylocke inte heller skulle märka Jubileums närvaro eller besluta att hålla denna information till sig själv om hon gjorde tillkännagivande. Ett misslyckande att avslöja denna information till laget kunde påverka den noga skyddade hemligheten av deras existens och verksamhet i Australien.

Dessutom var jubileum bara en tonårig. Betsy Braddock, som fastställdes i tidigare utgåvor av Captain Britain, involverade warpierna (brittiska barn muterade av resterna av Jasper's Warp) hade en affinitet för barnen. Om Betsy märkte närvaron av jubileum strandsatt i den öde australiensiska outbacken, skulle hon sannolikt vilja hjälpa jubileum att överleva.

Det verkar mycket osannolikt att Psylocke skulle ha märkt jubileum men ändå bestämt att hålla informationen privat.

Vad ger?

    
uppsättning Todd Ditchendorf 06.06.2012 06:08

3 svar

9

Enligt hennes Wikipedia-post ,

In her early appearances, Jubilee also displayed an apparent immunity to telepathy, but this was soon abandoned by writers. She had on occasion used this ability to hide herself from telepathic scans and probes from Sentinels. Whether or not she knew of this ability remains unaddressed.

Detta säkerhetskopieras av dessa paneler från slutet av nummer 244:

Storm säger att de inte kunde hitta jubileum med psiscans, men hon hade uppenbarligen inte gått väldigt långt, eftersom hon ligger precis runt hörnet där.

    
svaret ges 06.06.2012 17:28
2

Det kulminerade så småningom att Besty Braddock hade kameror i ögonen tack vare Mojo, kanske var det på något sätt relaterat till det. Det är mitt bästa "comic book" svar.

    
svaret ges 06.06.2012 16:19
2

Jag tänkte på den här frågan när jag först läste också dessa problem, men jag hade inte läst dem förrän jag hade läst den ursprungliga generationen X-serien. I den serien visade Gateway träning Monet i användningen av sina mentala krafter, vilket ledde mig att tro att han hade en viss grad av telepati. Det fick mig alltid att tro att det var han som hade dolt jubileums närvaro, för sitt eget mystiska syfte ..

    
svaret ges 16.06.2012 15:09